fredag 23. august 2019

«GUD voldtar ei 14 år gammel jødisk jente!»


Overskriften ville garantert ha dominert nyhetsbildet dersom denne meget avanserte form for voldtekt hadde funnet sted i dag. Betingelsen for frelse og billett til himmelen er å tro at dette er sant, hvilket blir bekreftet av både den kristne og muslimske trosbekjennelse, henholdsvis Trosbekjennelsen og Shahāda.

Muslimene tror også at Gud/Allah gjorde Maria gravid, men Jesus er kun en stor profet, nest etter Muhammad, Allahu Akbar. Jødene benekter at Jesus er Guds sønn, han er til nød en slags religionslærer, en rabbi. Den jødiske frelsen skjer kun ved direkte kontakt mellom individ og Gud/Jahve bekreftet med trosbekjennelsen Shema.

I Bibelens «Gammel Testamente» kan vi lese om «guden vår», den samme som beskrives i «Toraen» og i «Koranen».
De tre hellige skrifter røper at Gud/Jahve/Allah er ingen spøk, han dreper for fote, torturerer og sulter i hjel folk, ofte bare for bagateller. Det fortelles også at han har et spesielt forhold til jomfruer som han gladelig deler ut som gaver, inkludert til seg sjøl: Alle krigsfanger drepes, bortsett fra unge jomfruer. Disse deles ut som slaver etter Herrens befaling, blant krigere, prester og menigmann. Trettito jomfruer tilfaller Herren, representert ved presten Elasar (4. Mos. 31:7f).

Da Maria oppdaget at hun var gravid uten fysisk samleie (men det ryktes at en romersk soldat hadde vært innom mens Josef var på jobb), fikk ho nærmest panikk. Heldigvis sendte Gud sjefsengelen sjøl til Maria for å roe ho ned. Han Gabriel trøstet henne med dette budskapet: Frykt ikke Maria! For du har funnet nåde hos Gud. Du skal bli med barn og få en sønn, og du skal gi ham navnet Jesus (Lukas 1:26).

Det viste seg snart at faren til Jesus bedrev en form for oppdragelse som ville fått barnevernet av i dag til å gripe inn og plassere guttungen i fosterhjem. Blant annet jaget han sønnen sin, 12 år gammel, ut i ødemarken for å bli fristet av Djevelen, og det i førti dager og netter uten mat og drikke!

Og i tråd med sitt sadistiske, barbariske vesen la Faderen sine planer for sønnen. Han skulle tortureres med en tornekrans og slepe sitt eget kors for å bli spikret opp på det. Der skulle han henge inntil den pinefulle døden avsluttet hans liv. Dette døende menneske skulle bli Kristendommens religiøse symbol på kjærlighet!
På toppen av det hele forlanger faren at sønnens død skal tilbes gjennom et kannibalsk rituale: Dette er Jesu legeme, dette er Jesu blod. Det er så en grøsser bare ved tanken.

Evangeliene kan ikke gjøre rede for hvor Jesus tilbragte livet sitt fra han var 12 til 30 år. Men forskningen på den historiske Jesus mener at han tilbragte flere år i buddhistisk lære, siden mye av hans forkynnelse bærer preg av det. Jesus sine lignelser er som en kopi av dem som Buddha brukte rundt 500 år tidligere nord i India, i det området som i dag kalles Kashmir.

Heldigvis viser også forskningen at Jesus ikke døde på korset. Sammen med sine nærmeste, blant dem mor Maria og kjæresten Maria Magdalena, klarte han å flykte til Kashmir hvor han døde rundt åtti år gammel.
Der, i hovedstaden Srinagar, er det reist et lite tempel til minne om Jesus fra Nasaret. Verdt et besøk!

Ingen kommentarer: