fredag 27. mars 2020

USA, vår bestialske venn og alliert.


USA fører for tiden sanksjoner mot 52 land i den hensikt å hindre landets eksport og samtidig strupe innførsel av energi, mat og medisiner. Norge følger USA med restriksjoner og sanksjoner mot «bare» 28 av disse.

Et skrekkens eksempel er USAs sanksjoner mot Irak da UNICEF slo alarm om at sanksjonene har tatt livet av 500.000 småbarn av mangel på mat og medisiner. USAs daværende utenriksminister, Madeleine Albright, ble intervjuet på «60 minutes», https://www.youtube.com/watch?v=RM0uvgHKZe8.
YES, det var prisen verdt, svarte hun. Norges utenriksminister Knut Vollebæk fra Kristelig Folkeparti fikk samme spørsmål og svarte JA.

Det er bare en måte å forstå dette på, nemlig at administrasjonen i Washington med sine generaler i Pentagon, betrakter alle mennesker unntatt sine egne som mindre verdt. Det er ren og skjær rasisme tilsvarende nazismens inndeling av menneskeheten i Übermensch og Untermensch.
For det er jo slik USA fører krig, enten sulte ihjel sivilbefolkningen eller ta livet av dem med bomber. Det som kalles «total krig». Og Norge? NATO landet Norge henger på så godt det kan med soldater og militært materiell.

Mange land opplever en forsterket økonomisk og sosial krise på grunn av corona-epidemien. Det gjelder også Venezuela og Iran, begge hardt rammet av USAs sanksjoner fra før. Venezuela, fordi president Hugo Chávez nasjonaliserte de amerikanske oljeselskapene og bygde Amerikas første og største velferdsstat. Iran, fordi USA pulveriserte «Atomavtalen» og truer med krig og økonomisk ruin. Men hva gjør USA nå i disse krisetider? Jo, USA øker sanksjonene i omfang og styrke for å påføre befolkningen enda større lidelser. Det som kalles Å strø salt i såret! Det som også heter ren Sadisme!

Sanksjonene som struper innførsel av mat og medisiner tar først livet av barn og gamle, flere titalls tusen hver måned. Både Venezuela og Iran er økonomisk helt avhengig av sin oljeeksport. Men USA sørger for å blokkere anløpshavnene slik at oljetankerne ikke får losset. En priskrig som senker eksportinntektene er også et egnet våpen. 
Siden USA kontrollerer Verdensbanken blir både Venezuela og Iran nektet kriselån. 
I følge FN har nå sanksjonene nådd et nivå som nærmer seg folkemord. Hva gjør Norge? Ingenting! Norge har plassert seg sjøl i brystlomma til USA og har ikke lenger noen selvstendige valg å ta.

USA er sjøl hardt rammet av coronasmitte med tilhørende dødsfall og signaliserer nå hjelp. Fra Kina? 
23. mars ble et vogntog lastet med store pappesker fra et fly på Gardermoen. Dagsrevyens bilder av eskene var sladdet for å skjule avsenderlandet etter ordre fra statsminister Erna Solberg, men som uttrykte: «Vi har lenge vært engstelig for å gå tom for munnbind, men nå har vi heldigvis fått tilgang på en million». Avsender er nå kjent; «Made in China», men hvorfor holde det hemmelig?

Det er i slike krisetider vi får avslørt hvem som er venn og hvem som er fiende. Det er i slike krisetider vi får avslørt hvor bestialsk en nasjon kan bli, en nasjon som velger 
Å sparke dem som allerede ligger nede! 
Det er i slike krisetider vi får avslørt hvilke land som har ryggrad og hvilke som velger Den som tier samtykker!

Ingen kommentarer: