fredag 18. september 2020

Det er lov å TENKE SJØL!

 Navalnyj – Novitsjok – Nord-Stream2

Først noen fakta:

§1  Tysklands Energiwende med 30.000 vindturbiner produserer kun 3,2 prosent av landets kraftforsyning. Derfor må Tyskland/EU importere stadig mer naturgass.

§2  Mer gass skal importeres fra Russland til Tyskland via en ny rørledning på bunnen av Østersjøen som kalles Nord-Stream2. Rørledningen går parallelt med den eksisterende, og vil doble importen av gass til Tyskland/EU. Prosjektet er nesten i havn.

§3  USA vil også selge sin naturgass til Tyskland, en gass som blir utvunnet via fracking. Fracking er rein miljøkriminalitet og krever mye energi. I tillegg må gassen fraktes over Atlanterhavet. Det betyr en langt høyere pris enn for den russiske gassen.



§4  
Aleksej Navalnyj er en 44 år gammel blogger, politisk aktivist og kritiker av det russiske regime med dets president Vladimir Putin.

§5  20. august ble Navalnyj akutt syk på et fly fra Sibir til Moskva.

§6  2 dager senere opphevet Putin corona-restriksjoner for å sende Navalnyj til Charité-sykehuset i Berlin for videre behandling. (Et sykehus som er verdensberømt gjennom sine fremragende leger og forskere).

VESTLIGE MEDIER (inkludert Aftenposten og Dagsrevyen):
Siden Navalnyj er en kritiker av Putin, ville Putin rydde han av veien. Han ble derfor forgiftet med den ekstremt dødelige Novitsjok som bare de russiske myndigheter på toppen kjenner til.

NAVALNYJ OVERLEVDE:
Flyet snudde og landet i Omsk der legene reddet livet hans. Det ble ikke funnet giftstoffer i blodet, men kun alkohol og koffein i urinen. Men politiet melder om funn av et kjemisk stoff på hender og hår av «industriell karakter» (kokain?).

CHARITÉ-SYKEHUSET MELDER:
«...har funnet rester av giftstoffer i kroppen hans» + «...ganske sannsynlig at Navalnyj ble forgiftet» + «Siden vi nesten helt sikkert kan si at det er snakk om et giftangrep...» + «... bekrefter sykehuset at Navalnyj viser tegn på å ha blitt forgiftet» + ...

SAMARBEID:
Russland vil samarbeide med Tyskland for å kartlegge hva som kan ha tilstøtt Navalnyj, men først etter at prøver av giftstoffet er gransket og konkludert av OPCW (The Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons). Hittil har ingen hørt noe fra den kanten! 

MOTIV:
Navalnyj-saken brukes nå for alt den er verdt mot Russland med krav om å skrinlegge Nord-Stream2 som en del av straffen. Det vil åpne for kjøp av gass fra USA.


USA skyr ingen MIDLER:

Pompeo, USAs utenriksminister: «U.S. will do everything to stop Nord-Stream2 project!». 
USA har innført økonomiske sanksjoner mot selskaper som er involvert i prosjektet, og det i strid med internasjonale lover. 
I et brev fra august 2020 truer USA innbyggerne i Rügen og Sassnitz med økonomisk ruin dersom de fortsatt tillater ankring og lagring i forbindelse med Nord-Stream2 prosjektet. 

Og NORGE?
Hvordan forholder Norge seg til denne saken? Det må du finne ut sjøl, for jeg blir bare pinlig berørt!

KONKLUSJON: 
Tja, konklusjonen henger vel sammen med kunsten å tenke sjøl.
Så sett i gang...😉

Ingen kommentarer: