fredag 25. september 2020

Bedre løsninger FOR HVEM?

Robin Hood tok fra de rike og ga til de fattige, mens regjeringa gjør stikk motsatt!

HVORFOR KUTTE?

I 2015 innførte regjeringa Avbyråkratiserings- og effektiviseringsreformen (ABE-reformen) kjent som Ostehøvelkutt. Budsjettkuttene rammer alle områder i det offentlige rom, blant dem er domstolene, fengselsvesenet, politiet, vegvesenet, barnevernet, samtlige sykehus og alt innen folkehelsetjenester.

Men samtidig har det sentrale byråkratiet vokst med 3000 nye stillinger, regjeringsapparatet er utvidet, og flere sentrale overvåkingsorganer er etablert. De fleste offentlige etater er nå til de grader så effektivisert at de sliter med å utføre sine pålagte samfunnsoppgaver.

Konklusjon: Det store antall Ostehøvelkutt er et angrep på velferdsstaten og skaper større klasseskiller.

HVORFOR KUTTE? 

Kutte støtte til de mennesker som trenger det mest? 

Noen få eksempler: Kutte i arbeidsavklaringspenger, AAP + kutte i pendlerfradraget + kutte 5000 tiltaksplasser for innpass i arbeidslivet + kutte all støtte til ung-ufør tillegget i AAP + kutte støtten til glutenfritt kosthold + kutte støtten til svaksynte barn med behov for briller + kutte støtten til blinde og døve + kutte årlig i kjøpekrafta til pensjonistene + kutte støtten til flyktninger med 5 millioner kroner som i år vil utgjøre 3,4 promille av statsbudsjettet + +

DERIMOT ØKE!

Statsminister Erna Solberg (H) bevilget seg sjøl i fjor et lønnstillegg på 55.000 kroner som tilsvarer en årslønn på 1.680.277 kroner + alle tillegg og frynsegoder som for eksempel fri bil og gratis bolig.  Men hun tjener ikke mest, det er 14 statlige ledere som tjener mer enn henne. Og øverst på pallen troner NAV direktøren, Sigrun Vågeng, med 1,9 millioner i året.

DERIMOT ØKE!

Statsminister Erna Solberg og hennes regjering fører som kjent en skattepolitikk som favoriserer de rikeste, mens kjøpekrafta til vanlige lønnsmottagere stagnerer.  I fjor ble de 400 rikeste her i landet beriket med 21 nye milliardærer. Så nå kan regjeringa stolt skryte av at den norske milliardærklubben teller 362 medlemmer.

ROBIN HOOD:

Hvorfor fører ei regjering en politikk som for oss folk flest oppfattes som smålig og urettferdig, og det i et land som flyter av melk og honning? Hvorfor skal de som har mest få enda mer på bekostning av de som lite har? Hvorfor?


Tja, å svare på det bør vel være en utfordring for enhver av oss. For oss som lever i et land med ytringsfrihet og demokratiske valg. Eller?

Ingen kommentarer: