onsdag 11. november 2020

Den KRIGERSKE visepresidenten blir endelig PRESIDENT!

 Joe Biden, sammen med president Barack Obama, er det første og eneste presidentparet som har maktet å føre krig gjennom begge sine presidentperioder!

 

Joda, Obama lovte under valgkampen å avslutte USAs meningsløse kriger rundt om i verden. Løftet inspirerte Den Norske Nobelkomité, ledet av Torbjørn Jagland (AP), til å utsmykke USAs president med den prestisjefylte fredsprisen. Men det skulle snart vise seg at det ble lite fred med duoen Obama og Biden i førersetet.

President Obama går over i historia med tilnavnet Dronekrigeren, en tittel han må dele med sin visepresident Biden. Over 550 droneangrep tok livet av flere tusen uskyldige sivile, såkalte utenomrettslige drap. Angrepene ble kalt targeted killings, men den målrettede drepingen tok dessverre ofte feil av målet. Derfor ble for eksempel et gravfølge utslettet med merkelappen terrorister, en barneskole ble bombet siden den lignet på en våpenfabrikk m.fl.

Daværende visepresident Joe Biden forklarte årsaken slik: Dronene sender først bilder av målet til Pentagon, der de på store skjermer blir vurdert av den militære ekspertisen. Men dessverre blir bildene på grunn av dårlig kvalitet ofte feilvurdert og ordren blir gitt, slipp bombene!

Konsekvensen blir at uskyldige mennesker dør, barn, kvinner og menn i alle aldre, andre overlever som invalide resten av livet. Sorry!, sa nå påtroppende president Joe Biden med et smil. Denne formen for meningsløs dreping gjør USA enda mer hatet og foraktet, som igjen avler enda flere terrorister og jihadister. Forståelig nok?  Eller kanskje det er meningen?

I 2011 da Libya planla å erstatte dollaren som internasjonal handelsvaluta med en afrikansk gullstandard var det ensbetydende med å velge sjølmord. USA produserte kjapt en rekke fake news mot Libya som begrunnelse for angrep. Det var i hovedsak fire personer som viste sin krigslyst offentlig; visepresident Joe Biden, utenriksminister Hillary Clinton, utenriksminister Jonas Gahr Støre (AP) og statsminister Jens Stoltenberg (AP). «Fredspresidenten» sjøl holdt seg klokelig litt diskrét i kulissene...

Og Afrikas best fungerende velferdsstat ble bombet sønder og sammen. I dag er landet økonomisk ruinert, det er et rede for terrororganisasjoner, for menneskesmuglere og en rekke militsgrupper. Selvsagt skapte udåden millioner av flyktninger, de som nektes adgang både til USA og til Norge.

En krigersk påtroppende president med forakt for menneskeliv får haukene til å våkne i «Gods Own Country». Nå skal den nasjonale forsvarsstrategien skifte fra anti-terrorisme i Midt-Østen til utvidet konkurranse overfor stormaktene Kina og Russland.

Kommandøren for USAs luftstyrker i Stillehavet, general Kenneth Wilsbach sier det slik: Vi må være klare for en konflikt med Kina. Vi må utfordre dem i samsvar med vår nasjonale forsvarsstrategi. Men vi må også være klare i tilfelle hendelsene gjør at vi må fly ut i natt.

Så vet vi det.  Og vi vet også at generalene har nå ryggdekning fra sin påtroppende president.

Ingen kommentarer: