søndag 29. november 2020

Hva er det som skjer, EGENTLIG?

Vi opplever nå tilstander som minner om nazi-Tysklands okkupasjon av Norge med møteforbud, portforbud og sensurert presse.

Under programmet «Debatten» fikk vi demonstrert nettopp det hvor programleder og journalist Fredrik Solvang ble refset av helseminister Bent Høie. For hva da? Jo, fordi Solvang stilte kritiske spørsmål om bruken av munnbind. Han gjorde med andre ord jobben sin som representant for «Den fjerde statsmakt», som en kritiker av myndighetenes politiske beslutninger.

Solvang har nemlig rett i at regjeringa mangler faglig, medisinsk dekning for å påby friske mennesker bruk av munnbind. Både NHI og WHO er skeptiske til munnbind, ikke minst fordi det tilogmed kan gi økt smitterisiko siden den stillestående lufta mellom bind og ansikt samler opp bakterier og virus. Munnbind bør bare brukes av de som er smittet for å hindre virusspredning gjennom utånding. Det er rådet fra helsepersonell, forskere og leger!

Nå kan du risikere at politiet stormer inn i stua di og teller antall personer. Dersom det er flere enn hva myndighetene har bestemt blir du og gjestene bøtelagt for flere titalls tusen kroner. Vi har fått et smittepoliti!

Og myndighetene appellerer til folk med hedersbegreper som solidaritet og dugnad hvilket skal skjerme de eldste med nedsatt immunforsvar eller de som lider av sykdommer med tilhørende oksygenbrist.

Det dør i snitt 110 mennesker hver dag her i landet av alderdom og ulike sykdommer, men det er innført forbud mot å dø av eller med coronaviruset. Og alt tyder på at myndighetene lykkes godt siden det er bare rundt 300 som har fått corona som dødsattest i år, mens det i fjor døde 920 av den årlige sesonginfluensa med tilgang på vaksiner.

Og hva slags form for dugnad og solidaritet er det her snakk om? Jo, samfunnet stenges ned for å skjerme din syke bestemor på 94, mens unge, arbeidsdyktige mennesker mister jobben sin, som tvinges inn i sosial isolasjon, som opplever konkurser og økonomisk ruin. Vi ser nå at tiltaka mot viruset fører til langt flere syke mennesker enn dem som er smittet av selve viruset.

Men hvorfor nekter statsminister Erna Solberg offentliggjøring av den kommunikasjonen som fant sted i mars måned mellom regjering og Folkehelseinstituttet?  Det er nedsatt en uavhengig Korona-kommisjon som skal evaluere myndighetenes håndtering av pandemien. Kommisjonens rapport skal ikke offentliggjøres før om 100 år! Det har regjeringa bestemt. Hvorfor?

Regjeringas nedstengning av samfunnet har kostet hundrevis av milliarder kroner. Den har snudd livet opp ned for tusenvis av mennesker. Har ikke vi, det norske folk, krav på å vite hvorfor? Krav på å vite hva som skjer, egentlig?

Men det vi vet er at EU kommisjonen og World Economic Forum, storkapitalens egen organisasjon, synger samme visa med sitt refreng «Capitalism reset». Resette betyr å nullstille eller tilbakestille som innebærer å rive ned det bestående. 

Et mikroskopisk virus er i så måte et kjærkomment motiv siden myndighetene kan iverksette politisk/økonomiske tiltak like drastiske som om landet skulle være hærtatt, og det markedsført som «til folkets beste»!

Ingen kommentarer: