søndag 8. november 2020

JUKSEPAVE! – BLØFFMAKER! - DUSTEMIKKEL!

 Det er ikke bare Donald T. som blir utsmykket med treffende titler. Vi har nok av eksempler her på berget også, særlig blant ministre og statsråder. Et lite knippe:

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) er hun som lever i en verden begrenset til forholdet mellom Norge og USA. Hennes fremste politiske oppgave er å sørge for Norges servile underdanighet til USA, som en puddel i band. Hun har et imponerende lager med klisjéer som hun blar opp tilpasset ulike anledninger. Norge omtaler hun som en Fredsnasjon mens hun i samme åndedrag skryter av Norges deltagelse i USA sine kriger. Tittel?

Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) er han som ivrer for palmeolje i bilens drivstoff og for mer soya til oppdrettslaksen, men som samtidig er bekymret for nedbrenningen av regnskog til fordel for oljepalme- og soyaplantasjer.

Miljøministeren er også en ivrig tilhenger av vindkraft på tross av drastiske naturinngrep og miljøforringelse. På spørsmål om energiomsetning og utslipp av klimagasser i produksjonskjeden til vindturbiner og el-bil batterier, blir han stum. Han tror visst at de daler ferdigprodusert ned fra himmelen, eller? Tittel?

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) er mannen som er bekymret for Russlands militære kapasitet. Derfor «glemmer» han at USA har et militærbudsjett 11 ganger større enn Russland sitt, og hysjer ned NATOs 30 medlemsland med en militær slagkraft 18 ganger større enn Russland.

USA øver på angrepskrig og forsvarsministeren tilbyr landet vårt som et egnet oppmarsjområde. Han tilbyr egne flyplasser for de 52 stk. F-35 kampfly, kjøpt av USA, med eget amerikansk personell. USA får sin egen marinebase for atomubåter. To baser for US Marines trosser norsk baselov. Hvor mye amerikansk militært materiell som er lagret i norske fjell vet han kanskje ikke sjøl? Men han kaller det forsvar av Norge! Tittel?

Olje- og energiminister Tina Bru (H) mener det er helt nødvendig å fortsette oljeboring i det sårbare Barentshavet tett oppunder iskanten, av hensyn til norsk økonomi. Økologi derimot er tydeligvis ikke hennes sterke side. 

Men å påstå at elektrifisering av sokkelen vil redusere utslipp av klimagasser fortjener en bestemt tittel. Den frigjorte gassen blir nemlig eksportert til Tyskland. Selv et barn skjønner at utslippene blir de samme enten gassen brennes i Nordsjøen eller i Tyskland. Tittel?

Statsminister Erna Solberg (H) er et statsoverhode som planmessig legger Norge under EUs lover, regler og byråkrati. Grunnlovens §1 slår fast at Norge er en suveren stat. Den som bryter Grunnloven er med andre ord en landssvikerI tillegg bryter hun Naturmangfoldloven og Grunnlovens §112 som skal sørge for at natur og miljø bevares for framtidige generasjoner.

Hvordan er det mulig? Jo, hun deler nemlig politisk ideologi med Donald Trump der begge tilber sjefsideologen Ayn Rand. Rand som i sin «Bibel» Atlas Shrugged påstår at egoisme er en dyd som må dyrkes fram, som forkynner at kapitalismen kjenner ingen grenser for dens utnytting av naturen, at kampen om profitten adler mennesket etc. Tittel?

Tja, det skal bli interessant å se hvilken tittel historia tildeler Erna Solberg, landets statsminister gjennom åtte år. Hva tror du?

Ingen kommentarer: