onsdag 9. november 2022

KLIMAHELVETE er på vei – ifølge FNs generalsekretær


            "FNs generalsekretær Antionio Guterres sammen med Egypts president Abdel Fattah El-Sisi på klimatoppmøtet i Sharm el-Sheik mandag"

"Vi er på full fart mot et klimahelvete. Menneskeheten har et valg: samarbeide eller gå til grunne", sa Guterres da han talte til klimatoppmøtet COP27 i Egypt

FN-sjefen ba om en pakt mellom verdens rikeste og fattigste land for å fremskynde overgangen fra fossilt brensel til fornybar energi. Han ba også om å styrke finansieringen som trengs for å sikre at fattigere land kan redusere utslipp og takle konsekvensene av global oppvarming.

De to største økonomiene – USA og Kina – har et spesielt ansvar for å gå sammen for å gjøre denne pakten til virkelighet, fortsatte Guterres. Dette er vår livs kamp, og vi taper, konstaterte FN-sjefen.







Greta Thunberg

klimaaktivist siden hun var 15 år med den berømte plakaten som mobiliserte ungdommer over hele verden mot den akselererende klimakrisa. 

I dag er Greta 19 år i full aktivitet, men møter IKKE i COP27 i protest mot den fortsatte dyrkelsen av «dansen rundt gullkalven» som dreper vår egen jord.

A reminder: the people in power don’t need conferences, treaties or agreements to start taking real climate action. They can start today. When enough people come together then change will come and we can achieve almost anything. So instead of looking for hope - start creating it”

Den økonomiske veksten drevet med kapitalismens kroniske behov for profitable investeringer med et enormt forbruk av naturressurser dreper gradvis vår egen jord.

Og de fleste av verdens statsledere, slike som statsminister Jonas Gahr Støre, forsikrer at det skal de fortsette med!











Jordas appell til menneskehetens ledere: GLEM ALLE ISMENE, BYGG ET SAMFUNN SOM ER BÆREKRAFTIG!


https://www.abcnyheter.no/nyheter/verden/2022/11/07/195882876/fn-sjefen-pa-klimatoppmotet-vi-er-pa-full-fart-mot-klimahelvetehttps://www.abcnyheter.no/nyheter/verden/2022/11/07/195882876/fn-sjefen-pa-klimatoppmotet-vi-er-pa-full-fart-mot-klimahelvete


Ingen kommentarer: