fredag 11. november 2022

SANKSJONENE SKAPER EN TSUNAMI av problemer i Europa

 «La oss ikke glemme at den sanksjonspolitikken som er i ferd med å rasere europeisk økonomi, industri og næringsliv og styrte Europas befolkning ned i fattigdom, har full støtte fra sosialistiske partier som SV og Rødt»

«Fram til 2021 dekket Europa, inkludert Storbritannia, 40 % av sitt naturgassbehov
gjennom import fra Russland, og kjøpte også en betydelig mengde olje og kull fra landet. I normale tider er kostnadene for energiressurser i Europa rundt 2 % av BNP. Men på grunn av en kraftig økning i prisene økte de betydelig og nådde 12 prosent»,

«I dag er forbrukertilliten i Europa fullstendig ødelagt. ICC-indeksen for EU-sonen kollapset til sitt laveste nivå i historien da den nådde -30, som er mye verre enn krisa i 2009.

Denne gangen mer enn seks måneder etter iverksettinga av EUs sanksjoner mot Russland, er det ingen utsikter til bedring. Årsakene er kjent. Energikrisen påvirker prisene på mat, tjenester og drivstoff for befolkninga. Dette forsterkes ytterligere av euroens fall»

«Høye energipriser påvirker alle sektorer i EUs økonomi. Halvparten av Europas aluminium- og sink-smeltekapasitet er allerede stengt. Omtrent 70 % av gjødselproduksjonen i Europa er stanset på grunn av høye gasspriser som er et råstoff for produksjon av nitrogengjødsel. Dette førte igjen til en økning i prisen på mat og daglige utgifter»

Det tyske selskapet Uniper var Tysklands største importør av russisk gass. For de ni første månedene av 2022 har selskapet, som nå skal nasjonaliseres, bokført et tap tilsvarende 400 milliarder norske kroner, ifølge Financial Times.

Europa stuper nå inn i ei ufattelig krise på alle nivåer. Husholdningene får stadig dårligere økonomi. Vinteren vil skape ytterligere energimangel med priser som bare går en vei, oppover! Bedrifter går konkurs og rømmer til andre land som USA og Kina

Men åssen er det mulig å føre en politikk som skader sitt eget land så til de grader at Europas økonomier går i kraftig underskudd? Det var jo Russland som skulle rammes av «sanksjoner fra helvete» slik president Biden uttrykte det.

Vet ikke det politiske lederskapet at Russland er verdens største land med enorme naturressurser, inkludert matkorn, gass, olje, metaller etc?

Vet de ikke at det er Russland som SELGER, som derfor tjener tilsvarende mer når prisene øker?

http://www.observateurcontinental.fr/?module=articles&action=view&id=4389
https://steigan.no/2022/11/en-tsunami-av-kriser-er-i-ferd-med-a-skylle-over-europa/
https://steigan.no/2022/11/uniper-setter-ny-tysk-rekord-i-underskudd/
https://no.wikipedia.org/wiki/Den_eurasiske_%C3%B8konomiske_union
https://e24.no/olje-og-energi/i/zELeQO/putin-hevder-russisk-oekonomi-staar-sterkt
https://www.finansavisen.no/nyheter/utenriks/2022/10/03/7939658/det-er-en-enorm-mulighet


Ingen kommentarer: