mandag 9. oktober 2023

FARVEL til VESTENS HEGEMONI - en MULTIPOLAR VERDEN ser DAGENS LYS.

Russlands president Vladimir Putin:

«Russland var, er og vil være et av fundamentene i dette nye verdenssystemet, klar for konstruktiv samhandling med alle som streber etter fred og velstand, men klar for tøff motstand mot de som bekjenner seg til prinsippene om diktatur og vold. Vi tror at pragmatisme og sunn fornuft vil seire, og en multipolar verden vil etableres»

Som med sine mektige organisasjoner representerer rundt 70 prosent av verdens befolkning; Shanghai Cooperation Organisation (SCO) med 8 medlemsland: China, India, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Russia, Pakistan, Tajikistan, Uzbekistan.

BRICS+ landa med 11 nasjoner; Brasil, Russland, India, Kina, Sør-Afrika + de nye Saudi-Arabia, Iran, De forente arabiske emirater, Argentina, Egypt, Etiopia.


I de siste hundre årene av vår historie har vi vært vitne til at nasjonen USA forvandlet seg fra å være et sivilisert land nord for Mexico til en supermakt med ønske om å dominere resten av verden.

USA utviklet verdens største krigsmaskin som med sine bestialske angrepskriger har utført en rekke militærkupp, fargerevolusjoner, politiske drap, plyndret og drept millioner av uskyldige mennesker, menn, kvinner og barn.

For tiden kriger USA/NATO mot Russland på ukrainsk jord med ufattelige tragedier.

Irak kan stå som eksempel på USAs bestialske form for krigføring:






En multipolar verden vokser fram

der ingen nasjon får tilkjempe seg så mye makt at de kan dominere andre. I en multipolar verden skal hvert enkelt lands suverenitet bli respektert med sine frie valg og med rett til å utøve sin spesifikke historie og kultur.

Dollarhegemoniet i den globale handelen erstattes med lokal valuta, slik den nå gjøres i stor grad med Russlands rubler, Kinas yuan, Indias rupee og Brasils rial.











Vi lever i en helt spesiell historisk tid 

som gradvis slipper taket etter 500 år med kolonialisme og imperialisme, med all sin bestialske form for undertrykking og slaveri.

Stadig flere nasjoner i Latin-Amerika og Afrika finner sin egen form for suverenitet tuftet på sine egne tradisjoner og sin egen historie.

I Asia brøyter supernasjoner som Kina, India og Russland veien fremover med økonomi, helse og teknologi takket være sine enorme naturressurser forvaltet med et klokt politisk lederskap.

ALDRI MER:









ALDRI MER:




Vil du være i forkant og forstå hvilke historiske tider vi lever i?

Da burde du kanskje ta deg tid til å lese gjennom felleserklæringa til Xi og Putin: 

De samarbeidsavtalene og de strategiske føringene Russland og Kina har avtalt under president Xi Jinpings møter med president Vladimir Putin i Moskva 20.–21. mars 2023 ser ut til å være ganske enkelt epokegjørende.

https://steigan.no/2023/03/kina-og-russland-vidtrekkende-strategisk-samarbeid-for-en-ny-epoke/

























https://steigan.no/2023/03/kina-og-russland-vidtrekkende-strategisk-samarbeid-for-en-ny-epoke/
https://derimot.no/multipolar-verden-usa-stritter-imot-med-alt-av-ressurser-og-ny-opprustning/
https://steigan.no/2023/04/russland-alene-kan-allerede-konfrontere-hele-vesten/
https://www.abcnyheter.no/nyheter/verden/2023/03/31/195913774/putin-utpeker-usa-som-den-storste-trusselen-mot-russland
https://en.wikipedia.org/wiki/Moral_equivalence
https://steigan.no/2023/04/silkeveien-i-latin-amerika/

https://folkogforsvar.no/leksikon/multipolaritet/
https://www.aftenbladet.no/meninger/debatt/i/28x4ga/usa-og-nato-har-skylden-for-ukraina-krigen?fbclid=IwAR3x3bX39FmN0tP3bbxsoxdq3CPC5FG6iSbtvQFY7lezFttjTz9J-laSOFI


Ingen kommentarer: