onsdag 11. oktober 2023

USA; «DET MILITÆRINDUSTRIELLE KOMPLEKS» krever kontinuitet – det krever EVIG KRIG.

 Og det sørger USAs utenrikspolitikk for gjennom sine mange fargerevolusjoner og militære kupp, gjennom politiske mord og direkte angrepskriger med sine «fake news» og provokasjoner som skal begrunne krigen og tilfredsstille opposisjonen. Det er underordnet om USA vinner eller taper en krig, det viktigste er at den fortsetter.

«Det militærindustrielle kompleks» krever at forsvarsbudsjettet hele tiden er tilstrekkelig stort nok for å kunne å holde seks av verdens største våpenindustrier gående med fullsatt ordrebok.



For budsjettåret 2024 er det bevilget et kjempebeløp til de militære utgifter på 886,4 milliarder dollar som øker for hvert år.


https://tronderrod.no/internasjonal-politikk/det-militaer-industrielle-komplekset/













USA har ført krig i mesteparten av sin 250 årige historie,

men aldri på egen jord, og aldri mot noen som har truet sitt eget land.

Allikevel har nå USA plassert 750 militære baser i over 80 land der krigsindustrien utgjør 40 prosent av verdens samlede militære utgifter. I USA finner vi verdens seks største våpenindustrier med verdens største våpeneksportør.

Men krig koster penger. Og USAs kriger truer nå hele nasjonens eksistens med en utenlandsgjeld på 32 billioner dollar som må økes hele tiden med stadig flere lån og mere gjeld. USAs største kreditorer er Kina og Japan.



Det er lett å forstå

at når et land lever av å krige så må det undertrykke alt av moral og menneskeverd. 
Det må heve seg over internasjonale konvensjoner og avtaler som skal hindre krigsutbrudd som for eksempel i kraft av FN.
En nasjon som kontinuerlig kriger med konseptet «total krigføring» må selvsagt utvikle en form for bestialitet som gjør nazi-soldater til speidergutter i sammenligning.

Krigen i Irak er et av mange eksempler på hva USA mener med sin form for «total krigføring»:



Julian Assange med WikiLeaks

har utgitt flere tusen dokumenter som viser USAs bestialske form for krigføring med utenrettslige henrettelser av fanger, voldtekter og tortur med de mest fantasifulle metoder.

Assange sitter nå fengslet i britisk høyrisiko fengsel og venter på en utlevering til USA der det venter en fengselsdom på 175 år.




Det må være naturlig 

å undre seg hvordan har Norge havnet sammen med denne bestialske, barbariske krigsmaskinen? Og det uten en eneste folkeavstemning, uten motstand i Stortinget?.

Vi har bare godtatt å bli et lydrike under USA med politikere som forråder sitt eget land, som avgir suverenitet til andre makter slik de gjør ved å avgi landområdene Sola, Rygge, Evenes og Ramsund med egne amerikanske militære baser og med egen amerikansk jurisdiksjon.




Er dette viljen til det norske folk? Har vi blitt spurt?

Er det ikke på tide med en folkeavstemning så vi får vite om «folk flest» er enig i at landet vårt skal overgis til USA, det som våre nasjonale politikere kaller «vår nære venn og alliert»?

Ps.

For to år siden flyktet USA/NATO hals over hode i Afghanistan da Taliban tok makten etter 20 år med amerikansk undertrykking. Det eneste USA tok seg tid til var å plyndre Afghanistans nasjonale gullbeholdning.

Hva skjedde?

USAs etterretning avslørte at Russland endelig startet den «militære spesialoperasjonen». Del luktet krig. USA/NATO som lenge hadde forberedt denne krigen gjennom 8 år med våpen og dollar til Ukraina skulle nå krige mot Russland på ukrainsk jord til glede for den amerikanske våpenindustrien så klart...

ds.

https://en.wikipedia.org/wiki/Julian_Assange

https://tronderrod.no/internasjonal-politikk/det-militaer-industrielle-komplekset/
https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/lVoe1A/amerikanske-soldater-vil-holde-paa-i-norge-som-om-de-var-i-usa-fredag-sa-stortinget-ja
https://www.forsvaretsforum.no/nyhetsvarsel-politikk-usa/dette-er-satsingsomradene-i-ny-avtale-mellom-norge-og-usa-sola-rygge-evenes-og-ramsund/194481


Ingen kommentarer: