tirsdag 25. juli 2023

Afrika VELGER seg til RUSSLAND – og VEKK fra USA/VESTEN!

 En historisk epoke tar slutt, den som startet med spanjolen Columbus sine mangelfulle geografi kunnskaper i 1492, som trodde han var strandet i India og kalte derfor de innfødte på Bahamas for indianere. Vest Europas og Nord-Amerikas koloniale imperialisme med sverd og bibel i hånd massakrerte, plyndret og slavebandt store deler av verden.















Russlands president Vladimir Putin:

«Russlands forhold til afrikanske stater har sterke og dype røtter og har alltid vært preget av stabilitet, tillit og velvilje.
Moskva har konsekvent støttet det afrikanske folk i deres kamp for frigjøring fra kolonial undertrykkelse og gitt bistand til å utvikle stater, styrke deres suverenitet og forsvarsevne.
Vi er sikre på at en multipolar verdensorden, hvis konturer allerede er sett, vil være mer rettferdig og demokratisk».









President Putin anklager EU for tyveri av både korn og gjødsel!

Over 70 prosent av Ukrainas korn ble solgt til EU og andre høyinntektsland, mens Afrikas fattigste nasjoner ble avskrevet med 3 prosent av eksporten!

Russland vil fortsette å levere korn, matvarer, gjødsel og andre landbruksvarer til Afrika «både på kommersiell og gratis basis, spesielt ettersom vi forventer nok en rekordhøst i år». 

 I 2022 eksporterte Russland 11,5 millioner tonn korn til Afrika, og nesten 10 millioner flere tonn ble levert i første halvdel av 2023, og det til tross for Vestens «sanksjoner fra helvete» (jmf. president Biden).

Men nå har europeiske land klart å blokkere alle de havnene som Russland hadde lovet gratis korn og gjødsel til mange afrikanske land. «Fortsatt er mer enn 200.000 tonn gjødsel skruppelløst stjålet av europeerne», sier Putin.










Russland utvikler hele spekteret av bånd til Afrika

Moskva setter pris på og vil fortsette å utvikle økonomiske forbindelser med Afrika – både med individuelle stater og med regionale organisasjoner.

Russland ønsker også å ta humanitært, kulturelt, sport og massemedier til et «helt nytt nivå for å tjene våre felles interesser.

Putin bemerket at «...når det gjelder utdanning hjelper Russland afrikanske stater med å bygge sin menneskelige ressurskapasitet. Av Afrikas 35.000 studenter mottar flere enn 6000 stipendier fra den russiske regjeringa»




















Et viktig toppmøte
mellom Russland og Afrika finner sted fra 27. juli, som sammen med det økonomiske og humanitære forumet vil forventes å gi en plattform for forretninger og panelsesjoner.

49 av 54 land har bekreftet sin deltakelse der president Putin forventer at handlingsplanen for Russland-Afrika partnerskapet blir vedtatt.

«Vi jobber med å forberede en imponerende pakke med mellomstatlige og tverretatlige avtaler og memoranda med individuelle stater så vel som regionale sammenslutninger på kontinentet», sa Putin.



Ingen kommentarer: