fredag 27. januar 2012

Ei hore i bunad!

Den satt! VG kunne ikke ha laget noen bedre førsteside med sine krigsoverskrifter i kampen for å beholde ledelsen som landets største sosialpornografiske avis. Ikke nok med det, men bildet under overskriften viser ei ung, vakker dame i bunad, vinkende med det norske flagget. Hora står øverst i hovedstadens paradegate for å hylle de kongelige på balkongen, 17. mai.  Et slikt førsteside oppslag ville selge! Hvorfor det?
Fordi det kræsjer. Bildet av ei hore som vi har inne i hodet vårt, takket være mediene, stemmer overhodet ikke med ei dame i bunad som vifter med det norske flagget og roper hurra, hurra. Oppslaget vil derfor virke både spennende og kontroversielt. Hva skriver egentlig VG om, og hvorfor. Hva skjer? Og vi kjøper.

Begrepet hore er jo definert som ei sliten, oversminket dame, sexy kledd og hekta på ett eller annet narkotisk stoff. Ho selger kroppen sin for å kunne pleie rusen sin. Hennes nasjonalitet er underordnet, horer finnes i alle land, men det de har til felles er tvangen, volden og skammen. 
Jo, det stemmer nok for mange, det skal vi ikke glemme. Men de som tilfredsstiller den definisjonen, tilhører allikevel et lite mindretall, heldigvis.
Og hva med flertallet?

Flertallet av de prostituerte er bevisste, edruelige sexarbeidere!
Mange har utdanning og jobb, men selger seksuelle tjenester på si for å legge seg opp litt ekstra kronasje. Mange jobber på heltid, en periode, med et klart siktemål; kjøpe ny bil og besørge utdanning for dattera si, når den tiden kommer. 
Vel, de fleste prostituerte vil nok prøve å skjule sitt virke, i alle fall overfor egen familie, for mange må nok kjenne på skammen. Det er jo naturlig når samfunnet ser på deg med forakt. 
Det er de andres, samfunnets, oppfatning av deg som skaper din identitet, og ikke ditt eget speilbilde alene.

Nå tenker jeg på det tragikomiske. Det tragiske ved å forby kjøp av sex, slik Norge har valgt. Den sterkeste driften vi har, etter at behovet for mat og drikke er tilfredsstilt, det er vel seksualdriften. Vi blir kåte og kosete, yre og glade. Vi får lyst til å «suge mule og kose kroppær» (et uttrykk fra min hjemby..:)). Men det er forbudt, medmindre det skjer innenfor legale parforhold. Der foregår det riktignok også en del prostitusjon, selv om byttemiddelet er noe forskjellig fra hard valuta... 
Det komiske er jo at elskov skal sidestilles med parring. Jeg har to flotte døtre, men ærlig talt jeg har da aldri parret meg med noen!
Gjør som Nederland, bygg hus til horene så de blir beskyttet mot både sykdommer og vold, og gi dem status som verdifulle utøvere på vegne av den menneskelige natur!

 
Vel, denne bloggen ble unnfanget i løpet av samtalen med VG journalisten, representanten for høy moral, han som bor under parasollen nærmest vannkanten. Vi ble aldri helt enige, for å si det mildt, men. Han har riktignok rett i at her i Thailand kryr det av prostituerte, sjarmerende, smilende - og fristende, selvsagt.
Men jeg har rett i at her må du også lete lenge for å treffe på ei hore!

Ingen kommentarer: