fredag 6. juni 2014

Den himmelske freds plass!

Plassen ligger i Kinas hovedstad Beijing. I juni for 25 år siden ble den verdenskjent og da for alt annet enn fred. Rundt 500.000 studenter, lærere og arbeidere hadde i lengre tid demonstrert for demokrati og ytringsfrihet. Det ble for mye for det mektige kommunistpartiets leder, Deng Xiaoping. Natt til 4. juni 1989 beordret han hæren å gripe inn, hvilket den gjorde med panservogner og maskingeværer. Soldatene skjøt blindt inn i folkemengden og drepte hvor mange? Tallet blir ikke oppgitt av kinesiske myndigheter, men utenlandske journalister anslår mellom tre og fem tusen.

Deng Xiaoping, som fikk tilnavnet «Slakteren fra Den himmelske freds plass», hadde lang erfaring i å likvidere folk. Han var nemlig Mao Zedongs høyre hånd i utførelsen av det store kommunistiske eksperiment som raskt skulle omforme Kina til en mektig industri- og militærmakt. Det skulle koste rundt 50 millioner mennesker livet. De som ikke sultet ihjel i tidenes største hungerkatastrofe, de ble hengt eller skutt gjerne etter langvarig tortur.
At Kinas legendariske diktator har fått heltestatus skyldes kun en intens og vedvarende hjernevask av det kinesiske folk. En indoktrinering som også kom til syne her i landet gjennom «Arbeidernes kommunistiske parti, marxist-leninistene». Denne politiske grupperinga hadde ikke bare Mao som sitt store ideal, men hyllet også slakteren fra Cambodia, Røde Khmers Pol Pot og Sovjetunionens nådeløse diktator Josef Stalin som rensket ut rundt 30 millioner av sine egne landsmenn.
AKP(m-l) hyllet dem alle. Utrolig,men sant!
 
Det kinesiske propagandadepartement gir kommunistpartiet æren for at millioner av mennesker er løftet ut av fattigdommen. Som partiets generalsekretær aksepterte Deng Xiaoping at det ble etablert private markeder og småindustri, gjerne med kapital lånt av slektninger i utlandet. Men propagandaen sier ingenting om hvor mange millioner mennesker som det eneveldige kommunistpartiet har bragt inn i fattigdommen. 
Deng Xiaoping lanserte slagordet «Noen må bli rike først». Og det har noen blitt. I dag er Kina det landet i verden hvor kløften mellom fattig og rik er størst. Mens millioner må klare seg med en inntekt på eksistensminimum, boltrer partipampene og deres lakeier seg i en overdådig luksus.
 
Dagens partileder, Xi Jinping, er like nådeløs som sine forgjengere i forhold til kritikk av kommunistpartiets maktmonopol. Det er eksempelvis ikke tillatt å omtale hendelsene på «Den himmelske freds plass» den 4/6. Skriver man tallene 4 og 6 i et innlegg på Internett eller i ei avis blir det straks fjernet av myndighetenes sensur. Opponenter blir fengslet og torturert. Hvor mange av de talløse henrettelser er politisk begrunnet i dagens Kina?
 
Det ulmer i det kinesiske folk. Folkebevegelser for demokrati og menneskerettigheter vokser seg stadig sterkere. I stedet for å støtte disse har som kjent vår blåblå regjering valgt å slikke det kinesiske regimes makthavere opp etter ryggen i håp om å få solgt noen fler kilo oppdrettslaks. Ynkelig, spør du meg!
 
 

Ingen kommentarer: