fredag 17. april 2015

Den problematiske kåtskapen.

Og ikke er den problematisk bare i blant, men gjennom hele året! For vi er vel den eneste arten som har løpetid tolv måneder i strekk, eller? Eller kanskje vi deler skjebne med kaninene siden sjølveste paven løfter sin moralske pekefinger mot store barneflokker; – ikke oppfør dere som kaniner! Det er en skikkelig utfordring siden det der i gården heller ikke er tillatt med prevensjon. Spesielt tungt er det vel nå på vårparten når vinterdøsige hormoner våkner til liv og river og sliter i kroppen. Våryr kalles det.

Det er jo ikke alle som har snarlig tilgang på seksuell utfoldelse. De fleste må nok jobbe litt for saken. Og er du bibeltro, ja da er du ille ute å kjøre hvis du ikke finner en snarlig løsning gjennom et dertil godkjent samleie. Det vil si etablert med kone/mann, to unger, bil og villa med lån opp over pipa. Da har man jo krav på sex? Med misjonærstilling selvsagt...
 
Alle de andre bibeltro må holde seg. For det er jo ikke lov å onanere heller. Det står i Bibelen. Han het jo Onan, han som lot sin sæd falle til jorden. Herren straffet han hardt. Dødsstraff! (1. Mos. 38.8-10).

Det er visst hovedsakelig menns problem dette med seksualdrift. Derfor ordnet sjølveste Skaperen det slik at Adam fikk selskap i Hagen. Gi meg et av dine ribbein, sa Herren, så skal jeg skaffe deg ei manninne. Og det gjorde Han.
Men vi vet åssen det gikk. Eva gnagde på eplet og fristet stakkars Adam med attrå.
Da var det gjort. Menneskehetens første samleie ble stemplet som synd, og den syndige het Eva. Og det har ho sannelig fått svi for opp gjennom historia!
 
De store verdensreligionene legger skapelsesberetningen til grunn for sitt kvinnesyn. Hun får status av å være et objekt underlagt hans lyster og nytelse. 
 
Da kan hun også brukes og misbrukes. Og det gjør menn den dag i dag over hele verden. Seksualisert vold er den mest utbredte voldsutøvelse kjønn i mellom. Vi ser det i krig, vi ser det i fred, i familier og i institusjoner. Problemet er ikke kåtskapen i seg sjøl, men den kulturelt betingede adferden den er knyttet til.
 
Verdens eldste yrke blomstrer fortsatt. Etterspørselen er stabil, og antallet sexarbeidere øker. Timelønna er jo skyhøy, mye høyere enn gasjen til en norsk sykepleier. Begge jobber i helsesektoren, men forskjellen i status er som natt og dag. Ikke rart mange prostituerte påstår at de er tvunget til å selge seksuelle tjenester med årsak i bakmenn og halliker. De som aldri blir tatt! Slett politiarbeid, eller?
 
I stedet innfører man en lov som tillater å selge sexrelaterte tjenester, men forbyr å kjøpe dem. Sexkjøpsloven er et paradoks som tror den kan fornekte natur.
Kåtskap er ingen sykdom, men en fundamental naturlig egenskap. Derfor burde våre sexarbeidere få den status de fortjener med samme rettigheter og plikter som yrkesutøvere forøvrig. Først da blir vi kvitt den destruktive dobbeltmoralen!
 
 

Ingen kommentarer: