fredag 2. oktober 2015

Religionens tyranni.

Tenk hvis den greske kulturen hadde fått utvikle seg videre uten å bli satt lokk på.
Hverken før eller siden i menneskehetens historie har filosofi og vitenskap blomstret i den grad som tilfelle var i antikkens Hellas i noen få århundrer før vår tidsregning. Forskjellige kunstarter og idretter vokste også fram i den perioden, inkludert de olympiske leker.
Jovisst hadde de gamle grekere guder, men de var såpass menneskelige at de kunne kontrolleres. 
Det er imidlertid ei gresk gudinne vi godt kunne tilbe i dag, nemlig Gaia. Det er hun som skapte vår jord i all sin skjønnhet. Det er Gaia som er vår guddommelige mor, det er hun som er den levende planeten...

Men slik gikk det ikke. Den jødiske, religiøse fanatiker Jesus fra Nasaret og hans tilhengere etablerte en ny religiøs retning som ble kalt kristendom. Romerriket erobret Hellas og innførte kristendommen som statsreligion på 300 tallet e.Kr. Da ble lokket satt på den greske kulturens blomstringstid og fornektet i to tusen år. 
I stedet vokste Pavedømmet fram med sin verdslige makt. Statsmakt og religiøs makt fant hverandre og ble tyrannisk i sin undertrykkelse av folket. 

Kirkens Inkvisisjon fant opp torturmetoder som imponerte tilogmed nazibødler. Den som påsto at jorda var rund ble brent levende på bålet sammen med andre oppviglere som unge kvinner. 
Kvinner, som i kraft av å være mødre og pleiere hadde god kjennskap til medisin og legende urter, fikk tittelen hekser og dømt: Brenn dem levende i Guds navn!

Men kristendommen skulle få sin konkurrent. Ca. 570 e.Kr. ble Muhammed ibn Abd Allah født i Medina. Han gjorde seg sjøl til Allahs største sendebud, den største profeten. Men profeten var ikke bare en religiøs fanatiker, han var også en dyktig statsmann som forsto at religionen kunne brukes til å holde folket i sjakk. Sharialovene var like så effektive som Inkvisisjonen. Islam så dagens lys.

Gradvis døde den gyldne tidsalder for arabisk vitenskap med store oppfinnelser innen teknologi og medisin. Islam lærte nemlig at fornuft og kunnskap var en fiende av Allah. Datidens største biblioteker ble brent ned til grunnen.
Det er bare Koranen og bønn som kan redde mennesket fra evig fortapelse...

Vi her i Vesten skal nære dyp takknemlighet til de personer som våget å ta opp kampen mot Kirkens dogmer og hegemoni. Den første var kanskje Giordano Bruno som ble torturert og henrettet i Roma, år 1600. Han påsto nemlig at jorda var rund og gikk i bane rundt sola. 
Men Kirken kunne også vise nåde. For da Giordano sto bundet til bålet kom en barmhjertig samaritan og hang et kjede rundt halsen hans. Kjedet var fylt med krutt...

Den arabiske våren gir også håp. Det pågår en revolusjon for å frigjøre de muslimske land fra Islams klamme hånd og tyranni, hvilket fortjener vår fulle støtte.

Så får vi bare håpe at prester og biskoper, imamer og ayatollaer, blir sittende trygt plassert i det samme helvete som de truet folk med opp gjennom historia!



Ingen kommentarer: