fredag 18. mars 2016

Er jorda di rund eller flat?

Ja, unnskyld at jeg spør, men vi har jo så mange forskjellige meninger og holdninger i forhold til menneskehetens ulike særpreg. Slike som hudfarge og seksuell legning, språk, utseende og religiøs tilhørighet, om du er fattig eller rik, om du er hokjønn eller hankjønn. 
Det interessante er hvorfor vi har så forskjellige meninger og holdninger til nettopp det. 
Mye tyder på at det kan skyldes fasongen på jorda...

De som bor på den flate jorda er jo fanget inne av horisonten. Uansett hvilken himmelretning de skuer så møter de horisontens høye gjerder. Flokken som bor der er ikke så veldig stor, men alle er veldig redde. Nei, ikke så mye for hverandre, men for fremmede.
Og det er jo ganske så naturlig. Plutselig dukker det opp mennesker som både ser forskjellig ut og oppfører seg på en annen måte enn de er vant til. 

Hvor i all verden kommer de fra, undrer den angstfylte flokken, og hvorfor kommer de akkurat hit?
Ikke rart de holder en høy beredskap og er klare for enten å gjemme seg eller å jage de anderledes på dør, det vil si utfor horisonten.

De som bor på den runde planeten har sett den på bilder og på video.
Men helt overbevist blir de først når de ser at horisonten flytter seg proporsjonalt med hastigheten til flyet eller båten. Horisonten følger med helt rundt!
De bytter ut Atlaset med globusen og forstår at det er her på den runde planeten, den virkelig store flokken bor. Da skjer det noe stort i det moderne menneske...

De aller fleste i den store flokken blir nå sannhetsvitner til tesen, til den påstanden som sier «Utenpå er vi forskjellig, men inni er vi like».
Ja, vi er faktisk så like at til tross for ulike land, verdensdeler og kulturer søker vi alle «Det gode liv».
Men den store flokken blir seg også bevisst at utgangspunktet for det søket er smertelig urettferdig fordelt på den runde planeten.

Og da våkner flokkinstinktet, det som gradvis hvisker ut «vi og dem» og erstatter med «oss». Instinktet som gjorde dyret til menneske, det som er nedarvet, «Ta vare på hverandre!». 
Ta vare på oss som lever samtidig på denne planeten i brøkdelen av et sekund, svevende rundt i et uendelig univers.

Allikevel oppstår det et merkelig fenomen.
Det viser seg nemlig at en mindre flokk i den store flokken fornekter det de ser. Og det til tross for at de forsyner seg rikelig på den runde planeten. Ja, så rikelig at de egentlig trenger flere runde planeter.

Og tru det eller ei, men deres meninger og holdninger er akkurat de samme som hos flokken på den flate planeten. 
Merkelig. Kanskje de ikke har noe valg?

Albert Einstein grublet nok på noe tilsvarende, sitat:
- Det som virkelig interesserer meg, er om Gud hadde noe valg da han skapte verden.
Hva tror du?


https://www.youtube.com/watch?v=-lnp4nytBh8

Ingen kommentarer: