fredag 18. mai 2018

Du må ikke sove!


Med diktet «Du må ikke sove» ville Arnulf Øverland i 1937 advare oss mot de tyske nazistenes fremmarsj med Adolf Hitler som leder. Som kjent kom advarselen forgjeves, to år senere ble den andre verdenskrigen innledet med angrepet på Polen.

Og i dag? Opplever vi noen form for trussel som gjør at vi bør våkne?

Det mangler ikke på advarsler hverken fra generaler eller økonomer. 
USAs sentralbank, The Federal Reserve, karakteriserer USAs økonomi som krigsdrivende, som er helt avhengig av militære konflikter og kriger, kontinuerlig. 
USAs våpeneksport omfatter 98 land, 34 prosent av verdens våpenhandel. CIA sørger for at konflikter oppstår mellom land og regioner for derigjennom skape behov for flere våpen som USA gladelig selger. Allerede i 1961 advarte general og president Dwight D. Eisenhower om en økonomi som er avhengig av en sterk kobling mellom industri og omsetning av våpen og militært materiell, «the military-industrial complex» kalte han det.

Det sier seg sjøl at en slik økonomi har behov for fiender. Da Sovjetunionen ble oppløst i 1991, måtte Russland overta fienderollen. Her kommer NATO med sine 29 medlemsland inn i bildet. USA har nemlig en lakei i NATO sjefen, Jens Stoltenberg. Han etterplaprer president Trump og gjør nøyaktig det Pentagon dikterer. Derfor besøker Stoltenberg medlemslandenes regjeringer og presser dem til å øke sine militære budsjetter, hvilket de gjør. Enda flere våpen og militært utstyr må kjøpes inn på bekostning av skole, helse og infrastruktur. «Butikken» ligger i USA.

Kina og Russland har utviklet våpen som teknologisk sett parkerer USA sitt våpenprogram. Kinesiske yuan og russiske rubler erstatter gradvis dollaren i verdenshandelen. I følge The Federal Reserve har USAs utenlandsgjeld passert 20.000 milliarder dollar, og hele bruttonasjonalproduktet, GNP, er satt i pant.
Sentralbanken advarer om at skattelette og økte bevilgninger til «Forsvaret» må kompenseres med nye lån fra utlandet. USA taper terreng som supermakt for hver dag og er havnet i en desperat situasjon med en desperat president. Alle «forståsegpåere» advarer mot USAs aggressive politikk, og som en såret tiger forbereder seg til en storkrig med Russland (og Kina).

Norge bidrar også med økonomisk og militær støtte til «vår nære venn» som statsminister Solberg ynder å kalle presidenten «over there». Hun bestiller 52 stk. F-35 kampfly til en innkjøpspris på 72 milliarder kroner, og det til tross for at flyene er ubrukelige under vinterlige forhold. Hun tillater at USA oppretter militære baser her i landet og lagrer krigsutstyr i norske fjell som skal betjene 15.000 US soldater.
Hun gir ikke engang fra seg et lite kremt når Kongressen bevilger 90 millioner for å oppgradere Rygge flyplass til en base for amerikanske kampfly. Regjeringa legger ut landet vårt til historias største militærøvelse i regi av USA, «Trident Juncture 2018». Hvorfor? 
Sover både statsminister, forsvarsminister og utenriksminister?
Vårt eneste håp for å unngå en storkrig med katastrofale følger, er at det norske folk snart våkner opp og tar til det vettet som våre myndigheter mangler!

Ingen kommentarer: