fredag 23. november 2018

Mitt sjuende brev til Gud...


Hei igjen,
som du vet er menneskets hjerne høyt utviklet med evne til hukommelse og tenkning, til å sette sammen informasjon og å trekke logiske slutninger.

I vår materialistiske tidsalder deler vi inn det som er sant og usant ved hjelp av matematiske ligninger. Når uforklarlige ting skjer, det «mer mellom himmel og jord», blir de satt i bås med overtro siden de ikke kan forklares matematisk.
Det kan være telepati, åpenbaringer, healing, intuisjon og bevissthetsutvidelser sammen med meditasjon, hypnose, rusopplevelser etc.

Man skulle tro at de største genier innen kjemi og fysikk ville avfeie alt som ikke kan bevises. Men det gjør de ikke, noe som du burde være takknemlig for...
La meg nevne berømte fysikere som Stephen Hawking, Frithjof Capra, Niels Bohr, Albert Einstein og Erwin Schrödinger, alle beæret med Nobel priser.
De oppholdt seg i det fjerne Østen over lengre tid for å fordype seg i den såkalte Østens mystikk med en filosofi som vektlegger at alt er en del av den store Verdensveven. Vi bruker jo den samme tenkningen med Internet sine adresser som starter med World Wide Web (www).  I dag har den type tenkning faktisk fått en oppblomstring her i Vesten med begreper som Panpsykisme og Noetikk.

Kort sagt dreier det seg om det vi tidligere har vært inne på, en kosmisk bevissthet, som i varierende grad eksisterer i absolutt alt innenfor vårt synlige og usynlige? univers, alt fra mikrober til planter, til dyr og mennesker. Det er litt artig å tenke på at den første som har tatt doktorgraden på Panpsykisme er den norske kvinnen, Hedda Hassel Mørch, ved Universitetet i Oslo.
Og begrepet Noetikk ble lansert da den amerikanske astronauten, Edgar Mitchell, grunnla universitetet i California. På hjemtur, etter et par dager på månen, fikk han en såkalt bevissthetsutvidelse. Han kjente en sterk samhørighet med det universet han reiste gjennom på vei til sitt hjem, til den blå planeten langt der borte. 
Han brukte også uttrykket kosmisk bevissthet som et begrep myntet på deg. Men det kjenner du sikkert til. Eller? 
Noetikk er en moralsk utfordring til menneskeheten om å opptre som om alt henger sammen, som om vi er en ansvarlig del av et gigantisk univers.
I stedet opptrer vi lik uvitende drittunger som raserer den blå planeten vår. Kjære Gud, jeg beklager på det dypeste!

Astrofysiker Stephen Hawking sier vi kan beskrive universet med matematiske ligninger, men spør: Hva er det som puster liv til ligningene slik at de blir til virkelighet?
Albert Einstein ble spurt om han trodde på Gud, på den bibelske guden altså, og svarte: Jeg avfeier enhver tanke som skal lede hen til en personlig, dømmende Gud. Min religiøsitet er forankret i fornemmelsen av at bak alt som kan erfares, ligger det noe som vårt sinn ikke kan fatte, en skjønnhet og en storhet som gjennomsyrer hele kosmos.

Hvis jeg må velge mellom deg som den bibelske Gud og Albert Einstein, ja så velger jeg Einstein. Det har du kanskje etter hvert fått forståelse for?
Vi snakkes i neste og siste brev. Hilsen Kjell.

Ingen kommentarer: