fredag 25. oktober 2019

Det kalles «Hjernevask»!

Churchill, Roosevelt, Stalin
På Jalta, fra 4. februar til 11. februar 1945, møttes lederne for de tre seiersmaktene; Storbritannia (Winston Churchill) + USA (Franklin D. Roosevelt) + Sovjetunionen (Josef Stalin). 


Andre verdenskrig gikk mot slutten og Europa skulle deles mellom de seirende parter. USA og Storbritannia fikk Vest-Europa, mens Sovjet fikk Øst-Europa, skillet gikk midt gjennom Berlin. 
Europa var sønderbombet med enorme tap av menneskeliv. Storbritannia ofret 550.400 mennesker, USA 518.500, Tyskland 10.293.000, Sovjet/Russland 27.100.000.

For å forstå utviklingen av den kalde krigen mellom USA og Sovjet/Russland som utviklet seg etter verdenskrigens slutt, må vi kjenne til utgangspunktet.
USA hadde ført en krig uten å få en eneste bombe på egen jord. Industrien hadde gått for full maskin under hele krigen, men da den tok slutt sank etterspørselen.
Utenriksminister Marshall løste problemet på en genial måte. Han foreslo å trykke opp millioner av dollarsedler for så drysse dem over 16 krigsherjede vest-europeiske land, inkludert Norge, i håp om økte bestillinger til amerikansk industri. 
Hvilket det gjorde, bedre kjent som «Marshall hjelpen», les hjelp til selvhjelp. 
Men det var ikke nok. Krigsindustrien, som general og president Eisenhower kalte «det militær-industrielle kompleks» sto fortsatt med nesten tom ordrebok. Noe måtte gjøres, USA trengte en fiende som begrunnelse for militær opprustning.

Russland/Sovjet, som erklærte seg kommunistisk med tilhørende planøkonomi, var en meget velegnet kandidat i så måte. Spesielt positivt for USA var at Russland startet sin gjenoppbygging på en startstrek langt bak de vest-europiske land, og det uten noen form for «Marshallhjelp». Russland hadde jo mistet over 27 millioner mennesker, en rekke byer var lagt i grus sammen med en landsomfattende ødelagt infrastruktur. 

Men Sovjet/Russland som fiende var heller ikke nok. USA startet derfor sin verdensomspennende imperialisme med 37 kriger etter andre verdenskrig, med 72 forsøk på å velte andre nasjoners regjeringer, hvorav 26 vellykkede. 
Det hele er vel regissert gjennom de enorme ressursene landet anvender i sin propaganda. Politikere, akademikere og journalister skal også på CIAs lønningsliste. 
Sjøl husker jeg avisenes bilder fra Amerika, lykkelige, rike mennesker med store biler og swimming pools, smilende i sola. Og det i motsetning til bildene fra Moskva der sola aldri skinte, der konene sto i gråværet med slitte kåper og hvite skaut for å få dagens matrasjon.
Og selvsagt var USA en kristen og snill nasjon, mens Russland var en hedensk og ond nasjon. Slik har jeg vokst opp, jeg som tilhører etterkrigsgenerasjonen. Hjernevask kalles det! 

Men takket være uredde, gravende journalister har bildet endret seg og det til en sjokkartet forandring. 20 prosent av USAs befolkning lever på eller under fattigdomsgrensa som holdes i live med statlige matkuponger. Landet har pantsatt hele sitt BNP med et budsjettunderskudd på 1000 milliarder dollar, med en utenlandsgjeld på over 22.000 milliarder dollar, der Kina er USAs største kreditor. 

USA har blitt avslørt som historias mest nådeløse, bestialske krigsmaskin med sin «totale krigføring», dvs bombing av sivilbefolkningen. Pentagon anslår at USA har tatt livet av mellom 20 og 30 millioner sivile verden rundt etter 1945, uskyldige unger, kvinner og menn. Men det som svir mest er at vår regjering med statsminister Erna Solberg (H) kaller denne nasjonen for «vår nære venn og alliert!». 
Jeg for min del vil ikke ha slike venner!

Ingen kommentarer: