fredag 23. desember 2022

USA DRUKNER i stadig større KRISER!

En nasjon med sin Plyndringsøkonomi, med sin Gjeldsøkonomi, med sin Krigsøkonomi er ikke bærekraftig.  Den holdes kun oppe gjennom sin brutale krigsmaskin!

PLYNDRINGSØKONOMI

skjer ved å angripe andre land med «fake news», som skal sørge for et aksept hos publikum og åpne de nødvendige militærpolitiske bevilgninger, jmf. Irak, Syria, Libya, Afghanistan m.fl.  Alle er de fattige land i forhold til imperialistmakta USA, men de er rike på naturressurser som mineraler, olje, kull og gass.

For tiden kriger USA mot Russland på ukrainsk jord sammen med 30 andre NATO-land. Målet er å «knekke ryggen på Russland» i henhold til USA/NATO sine målsettinger (se president Biden og generalsekretær Stoltenberg). Dersom de lykkes kan de overta verdens største land med sine enorme naturressurser.

GJELDSØKONOMIEN

oppsto på 1970 tallet da dollar erstattet gullstandard som den globale handelsvaluta i bruk for import og eksport. Det resulterte i at dollarpressa gikk glovarm, særlig for å finansiere alle USA sine kriger og militære konflikter - direkte gjennom utenlandske lån hovedsakelig fra Kina og Japan - og sammen med salg av statsobligasjoner og pantsetting av verdier og eiendom som nå utgjør 160 prosent av GDP (BNP).

Men den siste oversikten fra Det amerikanske finansdepartementet (Department of the Treasury) i desember 2022 viser en total gjeld på ufattelige 147 trillioner dollar, 
147 * 10^12.


Gjelden har hittil blitt behandlet ved at Senatet øker gjeldstaket til et stadig større budsjett. Det siste kom i desember med ytterligere 2500 billions (milliarder) dollar opp til 31.400 billions = 31,4 trillions (billioner) som skal gjøre det mulig å unngå mislighold av statsgjelden fram til nyåret 2023.


KRIGSØKONOMIEN

er et resultat av «the Military-Industrial Complex», et begrep som daværende general og president Dwight D. Eisenhower innførte i sin berømte avskjedstale 17. januar 1961, ment som en advarsel! 

Å gjøre seg avhengig av rustningsindustrien vil skade landets økonomi på sikt, påpekte han.
Som kjent ble han ikke lyttet til, tvertimot. USA skulle bli det landet som går inn i historia med flest kriger og militære konflikter – og som har forårsaket mest sorg og tragedier.
https://en.wikipedia.org/wiki/Eisenhower%27s_farewell_address

Mektige lobbyister langt inne i Senatet sørger for å opprettholde krigsindustrien med sine profitører, storkapitalistene Locheed Martin, Raytheon, Boing, Northrop Grumman og General Dynamics.

Men det offentlige USA synker stadig ned i mer gjeld og fattigdom.
Eksempelvis øker militærbudsjettet for hvert år, og det proporsjonalt med økningen i gjeldstaket. Budsjettet for 2023 økte med 8 prosent til 858 milliarder dollar, og det med 45 milliarder mer enn hva presidenten ba om. Senatet sørger for at krigsmaskinen går fortsatt som smurt.

«I følge Stockholm International Peace Research Institute (Sipri) var 12 amerikanske selskaper blant de 25 største våpenprodusentene i verden i fjor. De amerikanske selskapene sto for over 60 prosent av salget til de 25 produsentene, som til sammen solgt våpen for 3.160 milliarder kroner.

Summen som ble brukt på våpen, var omtrent 50 ganger så stor som det årlige budsjettet til FNs fredsbevarende operasjoner.  Det totale salget til de 25 største våpenprodusentene økte 8,5 prosent fra året før, ifølge Sipri»


https://www.aftenposten.no/norge/i/1qQG/slik-blir-natos-nye-atomvaapen
https://www.fn.no/tema/konflikt-og-fred/atomvaapen
https://tidsskriftet-ip.no/index.php/intpol/article/view/3794/7799
https://no.wikipedia.org/wiki/Garantert_gjensidig_%C3%B8deleggelse
https://www.aftenposten.no/verden/i/japdmw/kongressen-vedtar-aa-heve-gjeldstaket-i-usa
https://www.truthinaccounting.org/about/our_national_debt?
https://fiscal.treasury.gov/reports-statements/financial-report/
https://e24.no/internasjonal-oekonomi/i/eKzz6Q/usa-dominerer-vaapensalget-i-verden
https://e24.no/internasjonal-oekonomi/i/eKzz6Q/usa-dominerer-vaapensalget-i-verden
https://www.pgpf.org/national-debt-clock?
gclid=EAIaIQobChMI98rKy_uL_AIV_JlmAh3yJQoeEAAYAiAAEgIwwfD_BwE
https://en.wikipedia.org/wiki/Eisenhower%27s_farewell_address
https://derimot.no/et-gedigent-paradoksusa-er-ikke-truet-av-noen-oker-krigsbudsjettet-med-8-i-2023/
https://www.sipri.org/research/armament-and-disarmament/arms-and-military-expenditure/military-expenditure


Ingen kommentarer: