lørdag 31. desember 2022

Et NYTT ÅR, GODT eller dårlig?

Hvor lenge kan USA holde seg flytende med sine 32 trillions dollar i statsgjeld, der 62 prosent av landets BNP er pantsatt?  USA makter ikke å «knekke ryggen» på Russland, og NATO er i oppløsning.  Russland vinner alle slag, militært, økonomisk og geopolitisk. Men hva vil da skje med oss? - med Norge?

Russland vet jo inderlig vel at denne krigen ble planlagt allerede i februar 2014 etter USA kuppet, jmf. Maidan 21. februar. Siden 1. oktober 2014 har Jens Stoltenberg fungert som NATOs generalsekretær og sammen med USA har de rustet opp Ukraina med over 100 milliarder dollar og med et enormt våpenarsenal levert av USA/NATO. Og Norge hektet seg på fra første stund!

Den kinesiske økonomien 

fortsetter å fosse fram som gjør det mulig å styrke velstanden til 1,412 milliarder kinesere samt bygge ut den militære industrien til en militær stormakt. 

Gjennom den nye Silkeveien skapes «Ett belte, en vei» som binder sammen nye handelsruter for det 21. århundre.

Kina og Russland knytter stadig tettere bånd, økonomisk, geopolitisk og militært. Gjennom felles organisasjoner som SCO og BRIC representerer de to tredeler av jordas befolkning.

Formelt ble grensa 

mellom Norge og Russland etablert ved Grensekonvensjonen og undertegnet 14. mai 1826. Men disse to nabofolkene har utvekslet handel og kultur siden vikingtiden.

I 1949 gikk Norge med i alliansen North Atlantic Treaty Organization - NATO - og det etter stor tvil i det norske politiske lederskapet. 

Så for å berolige daværende Sovjetunionen proklamerte

statsminister Einar Gerhardsen sitt «Ingen atomvåpen på norsk jord i fredstid» på NATO-toppmøtet i Paris i 1957.


Siden har alle avtaler blitt pulverisert av våre norske politikere ved å legge seg flat for USAs krigsmaskin og dets streben etter verdenshegemoni.
Amerikanske ubåter, hangarskip og krigsfly opererer nå i Norge bestykket med atomvåpen.
Permanente baser er opprettet med amerikanske og britiske soldater sammen med enorme mengder krigsmateriell. Fire av disse er fritatt for norsk lovgivning, til fordel for amerikansk jurisdiksjon; Rygge, Evenes, Ramsund og Sola.
Vår statsminister holder nå pressekonferanse flankert av amerikanske soldater på podiet.

24.februar 2022 åpnet 

Russlands president, Vladimir Putin, sin tale med «Nå har vi ikke lenger noe valg», og siktet til USA/NATO sin militære opprustning av Ukraina gjennom 8 år sammen med forfølgelsen av de russiskspråklige fylkene Donetsk og Luhansk som måtte tåle voldtekter, tortur og drap på 14.000 mennesker. Ukrainas nasjonalgarde, den nazifiserte Azov bataljonen, sto for folkemordet.

Ja, i sin tale 24. februar som åpnet «Den spesielle militæroperasjonen» måtte Putin be det russiske folket om unnskyldning for å ha ventet så lenge før han reagerte. En tidligere start ville ha spart både materiell og menneskeliv.

I dag er Norge i krig.
Krigen føres på ukrainsk jord mellom USA/NATO og Russland. Enorme mengder dollar og våpen har blitt pumpet inn i det ukrainske militæret som har mistet titalls tusen døde soldater.
Norge valgte side, bare tiden vil vise hvor klokt det valget er ...

https://en.wikipedia.org/wiki/Revolution_of_Dignity
https://steigan.no/2022/12/ukrainakrigen-far-dodsklokkene-til-a-kime-for-nato/
https://steigan.no/2021/08/militaert-samarbeid-mellom-russland-og-kina-vekker-oppsikt/
https://derimot.no/senatet-vedtar-at-tyveri-er-lovlig-men-bare-hvis-det-er-russisk-eiendom/
https://en.wikipedia.org/wiki/Shanghai_Cooperation_Organisation
https://en.wikipedia.org/wiki/BRIC
https://snl.no/Silkeveien
https://steigan.no/2022/12/det-gjor-vondt-nar-imperier-brister/
https://no.wikipedia.org/wiki/Liste_over_kriger_Russland_har_deltatt_i
https://no.wikipedia.org/wiki/NATO
https://lovdata.no/dokument/GLFOR/forarbeid/dok12-11-201112
https://no.wikipedia.org/wiki/Jurisdiksjon


Ingen kommentarer: