mandag 9. januar 2023

USA: Et IMPERIUM fylt med MENNESKEFORAKT!

 

Atombombene var endelig ferdig utviklet, og nå skulle den testes i praksis. «Little boy» ble sluppet over Hiroshima i Japan 6. august 1945 og drepte 140.000 mennesker. «Fat man» fulgte etter, tre dager senere over Nagasaki som drepte 74.000.

Dette var uskyldige sivile mennesker. Noen var på jobb, noen lagde mat, noen var på skole og i barnehage. Alle var de mennesker med en framtid som ble revet vekk i løpet av ett sekund!

Det må være lov å spørre hva slags moral og menneskesyn har regjeringer som besluttet å drepe 214.000 mennesker momentant, og som invalidiserte langt flere? 

Hva slags regjering kunne velge å påføre uskyldige mennesker radioaktiv stråling som resulterte i genetiske skader, som måtte føde sine barn med misdannelser, helt opp til vår tid?! 

Hiroshimabomben «Little boy» 

ble utløst gjennom fisjon, dvs spalting av atomkjerner som 
frigjør en enorm mengde energi. Selve bomben veide 64 kilo, men inneholdt kun 600 milligram uran. 
Allikevel utløste den en sprengkraft tilsvarende 15 kilotonn med TNT.

Indusert fisjon 

ble oppdaget i 1939 av de to tyske kjemikerne Otto Hahn og Fritz Strassmann. De påviste at grunnstoffer blir lettere når de bombarderes med nøytroner. Disse eksperimentene dannet grunnlaget for det som senere skulle skape kjernefysisk energi med både reaktorer og bomber.

Verdens første atomreaktor fikk den italienske fysiker Enrico Fermi æren for, den som ble bygget under en fotballstadion i Chicago med navnet Pile-1.

Men det var den amerikanske fysiker Robert Oppenheimer som ble kalt «Atombombens far». 

Den første atombomben ble testet ut 16. juli 1945 i New Mexico, og noen dager senere skulle to bomber ta livet av over 200.000 mennesker.

https://www.youtube.com/watch?v=APL-2q9WPQo
https://snl.no/Harry_Truman
https://snl.no/fisjon_-_fysikk
https://en.wikipedia.org/wiki/Little_Boy
https://www.aftenposten.no/norge/i/Qo9zq/fermis-kjernefysiske-milepael
https://snl.no/Robert_Oppenheimer