tirsdag 17. januar 2023

USA: Et IMPERIUM fylt med SVIK!

 Andre verdenskrig var slutt og gjenoppbyggingen kunne starte, men ikke på den samme startstreken. USA hadde mistet en halv million mennesker, men unngikk krig på egen jord. Sovjetunionen beseiret Hitler-Tyskland, men til en svært høy pris; 27 millioner mennesker ble drept og 70.000 byer og landsbyer ble lagt i grus.

Midt under den kalde krigen møttes presidentene Ronald Reagan fra USA og Mikhail Gorbatsjov fra Sovjetunionen i Reykjavik 11. og 12. oktober 1986 for å diskutere nedrustning, spesielt om atomvåpen.

Reagan hadde som president forpliktet seg til å motarbeide Sovjetunionen ved enhver anledning, og mente at amerikansk overherredømme var nøkkelen til USAs overlevelse. Da forstår vi hvorfor USA brøt alle avtaler, det som førte til det store sviket i 1991 og senere.

Det store sviket

Den 8. desember 1991 møttes lederne av republikkene Russland, Ukraina og Belarus i Belaveskaja pusjtsja og undertegnet Minsk-avtalen, som erklærte Sovjetunionens oppløsning og erstattet det med Samveldet av uavhengige stater (SUS).

Siden militæralliansen «Warsawapakten» også skulle nedlegges forlangte Gorbatsjov at ingen flere NATO-land skulle ekspandere østover mot den tidligere Sovjetunionen, og mot Russland. Gorbatsjov fikk gehør for dette, men...

Siden da har USA/NATO etablert 14 nye militære baser og det på grensa mot Russland!

Minsk-avtalene som skulle sikre fred i de russiskspråklige fylkene Donetsk og Luhansk ble aldri realisert, men avslørt som kun et middel for å gi nok tid til å bygge opp Ukraina med våpen og dollar. Da USA/NATO ville anlegge militære baser i Ukraina med våpen som hadde rekkevidde til Moskva, måtte president Putin si STOPP!

Putin ble forrådt gjennom åtte lange år der nazi-bataljonen AZOV fikk herje fritt med tortur, voldtekter og drap på 14.000 sivile i de «russiske» fylkene.  Alt under dekke av USA og NATOs generalsekretær Stoltenberg fra 1. oktober 2014.