søndag 29. januar 2023

EN OMFATTENDE ANALYSE AV MILITÆR KAPASITET VISER:

 

At USA/NATO er i kritisk dårlig forfatning som kan føre til en industrikrig! Hvem kan produsere nok våpen fort nok? Men er Vesten klar for det, er Norge klar for det? Hvilken framtid går vi i møte?

Maskinverktøyindustrien i USA er i en elendig forfatning. Den lå i sin tid på topp i verden, nå ligger den på sjetteplass. Pentagon skriver at produsentene i USA er fullstendig avhengige av utenlandske produsenter. Arbeidsstyrken av fagarbeidere og ingeniører er på vei ut av arbeidsmarkedet og det kommer svært få nye til. Og hvem dominerer maskinverktøyindustrien i verden? Ganske riktig: Kina (25%), etterfulgt av Tyskland (17%). USA har en markedsandel på 7%.

Produksjonen av tanks er i full krise. 

Ifølge rapporten har USA mistet kompetansen til å bygge nye tanks. På femten år er det ikke bygd en eneste ny tank, det er bare gjort reparasjoner og forbedringer på de gamle.

Rapporten sier at USAs industri nå ikke klarer å produsere artillerikanoner med løp over 40 millimeter. Tilsvarende problemer viser seg i sektor etter sektor. Nedleggelsen av industri i USA har vært så massiv at hele den underskogen av bedrifter som tidligere produserte for krigsindustrien enten er flyttet ut eller er så vanskjøttet at de ikke kan gjøre jobben sin. Det samme gjelder tilgangen på kjemikalier til ammunisjonsindustrien og sjeldne mineraler og metaller til alle former for våpenindustri. 

Hovedkilden til leveransene av sjeldne jordarter som trengs i alle former for datateknologi og styringssystemer har vært Kina og dernest Russland.

US Navy er på randen av strategisk konkurs.

Flåten er ikke stor nok til å møte globale daglige krav til marinestyrker. På grunn av gjentatte omdisponeringer og vedlikeholdsetterslep er flåten heller ikke klar nok til å oppfylle disse kravene på en trygg måte, og den kan heller ikke raskt øke sin kapasitet i en nødsituasjon. Og for det siste er flåten ikke i stand til å møte utfordringene som Kinas stadig mer moderne og aggressive People Liberation Navy gir.


I dag har woke-kulturen 

sørget for at den mannlige industriarbeideren har en status et stykke under skadedyr, og det ligger ikke stort bedre an med industri-ingenøren. Universitetene, som en gang definerte hva som er verdensklasse, har det for travelt med å produsere snowflakes til nye runder med språklige og litterære autodaféer, at de knapt kan bruke tid på å utdanne industrispesialister.
Alle de kritiske industriene som moderne militærindustri hviler på er i akutt mangel på fagkompetanse, sier Pentagon-rapporten fra 2019.

Kompetansegapet er blitt så stort at det vil kunne koste USA 2.500 milliarder dollar i løpet av det neste tiåret, skriver Industry Week.

https://derimot.no/nato-skraper-bunnen-i-vapenlagrene-den-industrielle-produksjonen-bestemmer-utfallet-av-krigen/
https://aurelien2022.substack.com/p/they-say-they-want-rearmament
https://twitter.com/CovertShores/status/1618359813326663680
https://www.businessdefense.gov/Portals/51/Documents/Resources/2018%20AIC%20RTC%2005-23-2019%20-%20Public%20Release.pdf?ver=2019-06-07-111121-457
https://cluborlov.blogspot.com/2019/07/war-profiteers-and-demise-of-us.html
https://www.statista.com/statistics/264213/leading-countries-in-machine-tool-production-based-on-market-share/
https://warontherocks.com/2021/06/gradually-and-then-suddenly-explaining-the-navys-strategic-bankruptcy/
https://warontherocks.com/2020/11/putting-combatant-commanders-on-a-demand-signal-diet/
https://crsreports.congress.gov/product/pdf/RL/RL33153
https://www.defensenews.com/pentagon/2019/06/27/here-are-the-biggest-weaknesses-in-americas-defense-sector/
https://www.defensenews.com/pentagon/2018/05/22/the-us-is-running-out-of-bombs-and-it-may-soon-struggle-to-make-more/
https://crsreports.congress.gov/product/pdf/RL/RL33153