onsdag 1. februar 2023

Vi PLYNDRER - og KRIGER på KREDITT!

Krigsforbrytelser er drap på sivile og andre ikke-stridende og andre alvorlige krenkelser av den internasjonale humanitær-retten som er begått i forbindelse med en væpnet konflikt.

Humanitær folkerett 

eller internasjonal humanitær rett (også skrevet internasjonal humanitærrett) er den delen av folkeretten som søker å begrense humanitære lidelser i væpnede konflikter. Den skal beskytte mennesker som ikke (lenger) deltar i stridighetene, og begrenser midler og metoder for krigføring.

Den internasjonale straffedomstol, ICC, 

er verdens første permanente, internasjonale domstol for krigsforbrytelser, forbrytelser mot menneskeheten og folkemord. Domstolen har myndighet til å straffeforfølge enkeltindivider for internasjonale forbrytelser der nasjonale rettssystemer ikke er villige eller i stand til selv å gjøre det.

Når skal USA og Ukraina bli tiltalt for sine bestialske krigsforbrytelser under dekke av demokrati og menneskerettigheter?

USA for alle sine utallige imperialistiske kriger. Ukraina for folkemordet mot de russiskspråklige fylkene i Øst-Ukraina begått av nazi-bataljonen Azov siden februar 2014?

Imperialisme koster

i form av fargerevolusjoner, statskupp, kriger, militær opprustning, etterretning (jmf. CIA og Pentagon), og det koster millioner av menneskeliv, millioner av invalide, millioner av ødelagte hjem med en økonomi drevet av «Det militær-industrielle kompleks» der krigsindustrien gjør enorme profitter under den pågående proxykrigen mot Russland på ukrainsk jord.

USA er en eneste stor tragedie for menneskeheten som fortsetter sine kriger for verdenshegemoni med lånte penger. USA er nå i prinsippet konkurs med en statsgjeld på 32 trillioner dollar med et BNP (GDP) pantsatt med 62 prosent der de største kreditorene er Kina og Japan. 





 

Ingen kommentarer: