tirsdag 14. september 2010

Mellom himmel og hav

At jeg skulle bli indignert på vegne av ei prinsesse, overrasker meg egentlig, for jeg bryr meg lite om både kongelige og engler.  Men nå synes jeg Märtha blir regelrett forfulgt og hengt ut av media, og når kjerka på toppen av det hele kritiserer henne for å kunne kontakte de døde, da blir det for dumt og meningsløst.

Kjerka med alle sine prester og biskoper ber jo til de døde hver dag, enten det er Jesus, Jomfru Maria, eller til et hopetall av helgener.  Og det gjør de foran et blødende menneske spikret fast på et kors, så det ikke skal være noen tvil om at vedkommende er dau! 

Kristendommens kjærlighetssymbol.
Og hva med ånder og engler?
Er det ikke fra kristendommen vi har fått dem?

Prinsessa har erfart at vi har hjelpere, såkalte skytsengler, og holder kurs i hvordan vi kan komme i kontakt med dem eller de naturkrefter som disse symboliserer, enten de nå befinner seg i oss sjøl eller utenfor.

Og de aller fleste av oss, være seg religiøse eller hedninger, har vel hatt englevakt?
Når vi kommer fra det med livet i behold, fra en ulykke for eksempel ofte uten en skramme, så er det vanlig å rett og slett kalle det englevakt.  Noen eller noe har passet på oss og reddet oss.

Og kanskje det?  Hvem vet?  Vet vi egentlig noe som helst utover det vi kan fatte med våre sanser?

Märtha har vel bare oppdaget at hun har noen evner utover de mer alminnelige, i likhet med mange andre ualminnelige mennesker, enten de kaller seg profeter, klarsynte, sjamaner eller Snåsamannen.

Eller ta for eksempel forfatteren av Sagaen om Isfolket, Margit Sandemo, med alle sine hjelpere.  Hun påstår at hun bare skrev ned det de døde kunne fortelle henne fra den tiden Sagaen om Isfolket omhandler, for snart fem hundre år siden.  Man kan jo undres om det ikke er noe mystisk her når dama skrev 47 bøker på åtte år og åtte måneder, det vil si i gjennomsnitt ei bok annenhver måned.

Det er også verdt å minne om at vi og det synlige Univers utgjør bare 4 prosent av det totale.  Universet er dominert av såkalt mørk energi og mørk materie.  Vi kan ikke se det, men vi kan registrere det ved hjelp av moderne teknologi.
Hva rommer dette 96 prosent store, usynlige Univers?
Vi bør ha større respekt for det ukjente, og ydmykt erkjenne at vi lite vet , svært lite.
 

Ingen kommentarer: