søndag 5. desember 2010

Jeg tror vi ligner på hverandre!

Det er vel naturlig å stille spørsmålet i blant, er vi alene i dette enorme universet, eller?  Svaret, ettersom vi daglig oppdager nye stjerner med sine planeter, går det mot et stadig sikrere JA.
Professor ved Yale University, Peter van Dokkum, mener det må være billioner av jordliknende planeter.

Mest sannsynlig kryr det av forskjellige livsformer på ulike utviklingstrinn.  Og nesten garantert eksisterer det livsformer med en langt høyere intelligens enn hva vi besitter.  (Størrelsen på individet vil sannsynligvis bli bestemt av planetens egen tyngdekraft.)

Ja, de har så høy intelligens at de avstår fra å ta direkte kontakt med oss, for hva ser de egentlig?
Jo, de ser en type livsform som systematisk ødelegger og bygger ned sin egen planet, og det på grunn av et enormt ressursbruk som et resultat av profittiver og grådighet.  De ser en type livsform som bruker enormt med ressurser til å produsere et ufattelig antall våpen som brukes til å lemleste og drepe hverandre.  Våre gjester fra rommet, og de er her tror jeg, er intelligente nok til å holde seg på trygg avstand!

Og det kan også forklare alle beretninger og foto av ukjente flygende objekter, men allikevel ingen direkte kontakt.  Det amerikanske SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence, http://www.seti.org/), det største forskningsinstituttet i verden som leter etter signaler fra livsformer andre steder i universet, sitter muligens på informasjon som er topp hemmeligholdt siden verdens regjeringer ikke har noen form for strategi dersom vi en dag skulle få nærkontakt med ET.  Religioner, vitenskap, filosofi, alt må revurderes, og mennesket blir tvunget til å seg selv i et annet bilde enn Guds....

Men hvordan ser de ut, våre gjester fra rommet?

Science fiction forfattere har gitt oss noen forslag, der de fleste ligner på oss.
Og det er nok ikke så dumt hvis man tenker litt etter.  En høyt utviklet kultur med en teknologi som gjør det mulig å bevege seg med flere ganger lysets hastighet, må nødvendigvis bestå av individer som har evnen til; å bevege seg, mest sannsynlig har de føtter og bein; for å konstruere maskiner og apparater må de ha noe som ligner på våre hender og armer (uten våre fantastiske hender som er i stand
til alt fra å holde i ei slegge til å tre tråden i ei nål, ville vår
intelligens ha liten eller ingen verdi).

For å utforske og anvende sine omgivelser er det nødvendig med sanser.  En luktesans plassert mellom tærne kan kanskje være ok for å lukte på blomster, men den er lite selektiv, det finnes så mange andre lukter der nede.  Vi plassere nesa høyere opp.  Det samme med synssansen, de må ha øyne med godt overblikk, og helst godt beskyttet, opp med dem.  Vi har lite glede av en hørsel som ikke kan ta inn lydsvingninger, så opp med ørene som også kan beveges enten ved å vri på hodet eller bevege ørene.  Og selvsagt må de kunne kommunisere med hverandre.  Hva skulle vi gjort uten språk?  Det er mest effektivt å få stemmebåndene opp fra bakken.  Så hvorfor ikke plassere alt sammen i den kassa der sanseinntrykk og kommunikasjon tolkes, der de intelligente avgjørelser fattes, trygt plassert på toppen av individet? 


Jeg er nok en ET sjøl, jeg....:)

2 kommentarer:

Unknown sa...

Spennende, og jeg har ikke lest alt ennå, men likevel, her kommer en liten anekdote: Stephen Hawking er redd for romvesner. Han mener de kan være farlige, og det begrunner han nokså enkelt: En sivilisasjon som har utviklet seg til et nivå der de kan krympe og manipulere tid og rom - må ha utviklet teknologi til å kvitte seg med døden på veien. En siviliasjon der innbyggerne ikke dør, vil har relativt store ressursbehov. Og moder jord ligger er jo kanskje som en fristende oase i et nokså ugjestmildt univers.

Unknown sa...

http://en.wikipedia.org/wiki/Wow!_signal