tirsdag 8. mars 2011

8. mars 2011- kvinnedagen!

Det ligger mange tragedier og skilsmisse barn i kjølvannet av kvinnefrigjøringa, særlig på seksti- og syttitallet.  Mange menn klarte ikke å godta at kona, husmora, ville ut og jobbe og tjene penger sjøl.  Og på toppen av det hele forlangte hun selvbestemt abort og flere barnehager.
Mannsverdenen sto for fall, han som eneforsørger og familieoverhode var på tur ut.  Nå forlangte kvinnene likestilling og likeverd.  Mange menn, de fleste, taklet ikke dette kvinneopprøret.  Det ene sjalusi dramaet etter det andre utspilte seg i de tusen norske hjem.  Vold og alkoholmisbruk endte ofte opp med opphold på krisesenter for henne, og skilsmisse for dem begge.  Definisjonen på revolusjon er en hurtig forandring av samfunnstrukturen.  Og det var nettopp det det var.  Og i følge gamle Mao er en revolusjon intet teselskap...
I dag er parolene på kvinnedagen ikke spesifikke for kvinnens situasjon i samfunnet.  Og takk for det.  I dag bærer parolene appeller som de fleste menn kan gå under, som springer ut fra internasjonale og politiske spørsmål.  Så langt har likestillingen kommet i dag.

Og hvor skal den ende?  Snart begynner vel damene våre å forlange at Gud er kvinne!
Vi som har lært, både gjennom det nye og det gamle testamente, at Gud er en mann.  Han er hverken tvekjønnet eller homofil.  Nei, han er en heterofil mann.  En skikkelig råtass, det kan historien fortelle.  For eksempel tillot han sine medarbeidere her på kloden, presteskap og øvrighet med embeder innsatt av Vårherre, å brenne hundre tusenvis av unge kvinner levende på bålet.  Hekser ble de kalt.  Humanismen hadde riktignok nådd fram til enkelte strøk av Europa, så der fikk våre søstre skilt hode fra kroppen med et sverdslag før begge deler ble kastet på bålet.  Rundt retterstedet sto de, de salige menn med korset rundt halsen og mumlet sine bønner til sin gud.
Slik er det ikke overalt på denne planeten.  I hinduismen er over halvparten av gudene kvinner, og halvparten av de store buddhaer er kvinner, staselige damer!
Og selvsagt er sjefsguden kvinne.  Det er jo det kjønnet som skaper.  Det er jo selveste Moder Jord, det er Gaia, gudinnen som er livets høyeste beskytter.
Bare tenk på hvordan du er blitt laget.  Tenk at inne i en kvinnes kropp blir det i løpet av ni måneder produsert et nytt menneske med milliarder av celler, som med et smerteskrik presses ut til en ny verdensborger.  Og hun skyver deg ikke vekk.  Nei, tvertimot så tar hun deg til sitt bryst og lar deg drikke av hennes kropp, en næringsrik, livgivende melk som sørger for at du kan vokse og bli til den du er i dag.  Det er høyteknologi på sitt ypperste!  Det er helt fantastisk rått!  Gå hjem til mora di og si Takk skal du ha!
I hvert eneste 8. mars tog, i alle år, er det en parole som går igjen: Stopp volden mot kvinner!
Vi trenger en mannedag!  Der vi menn, vi brødre, sønner og fedre går i tog under parolen; Stopp volden mot våre koner, våre søstre og mødre nå!
Ja, kjære mann, vi må videre som enkeltindivid og som samfunn.  Det innebærer å bekjempe det primitive i oss, enten vi kaller det krig eller voldtekt.

Ingen kommentarer: