fredag 23. september 2016

Vi er jo også underlagt naturlover!

Og den som er mest aktuell for oss mennesker i vår tid lyder slik:
Enhver organisme, enhver art eller livsform som gjennom sin påvirkning forringer sitt miljø, begår selvmord!
Og det er på det stadiet vi befinner oss i dag, vi er blitt suicidale
Årsaken er såre enkel, vi forstår ikke forskjellen på det å forvalte og det å forbruke
Joda, mange forstår, en hel global vitenskap forstår. Det mangler ikke på advarsler fra tusenvis av forskere spredt over hele verden gjennom flere tiår.
Det som mangler er politiske ledere som våger å ta de nødvendige politiske valg.
Men dersom vi skal beholde demokratiet, folkestyret, så må folk velge sine ledere som har vett, mot og vilje til å gjøre en endring, en omstilling, en «Change».

USAs president Barack Obama gikk til valg på slagordet «Change». 
Etter 8 år i Det hvite hus beklager han seg over hvor lite handlingsrom en president egentlig har. Underforstått dersom man vil endre på det etablerte økonomiske system.
Eller sagt på en annen måte dersom man vil styre et land ut fra kunnskap basert på forskning og vitenskapelig dokumentasjon, så må kapitalismens produksjonsforhold oppheves.
Kapitalismen som det mest effektive økonomiske system har gjort sitt og bør nå parkeres i historiebøkene. For i vår tid er kapitalismens produksjonsbetingelser blitt en trussel mot planetens økosystemer, mot oss sjøl.
Kapitalismen har blitt sin egen fiende.

I dag definerer presidenten menneskeskapte klimaendringer som den største trusselen mot menneskeheten noensinne. Han peker også på at USA allerede er herjet av ekstremvær i alle former og varianter grunnet klimaendringer.
Obama tror at flertallet av det amerikanske folk forstår alvoret i situasjonen.
Målinger viser imidlertid at republikanerne stort sett avviser menneskelig aktivitet som årsak til klimaendringene.
I Kongressen hvor republikanerne er i flertall blir hele problemstillingen avvist. Det er jo forståelig siden så mange mottar store «pengegaver» fra olje-, gass- og kullindustrien...
Republikanernes presidentkandidat, Donald Trump, vil ikke engang debattere temaet.

Desto mer skremmende blir det når Høyres formelle søsterparti er nettopp Det republikanske parti. Og statsminister Erna Solberg, som er viseformann i den internasjonale samarbeidsorganisasjonen for høyrepartier, bedyrer at partiet Høyre deler fortsatt mål, ideologi og grunnleggende tankesett med Det republikanske partiet. 

Det ville være mye mer betryggende om den norske regjeringssjefen kunne dele tanker og kunnskap med evolusjonens far, Charles Darwin (1809-1882), om det naturlige utvalg i «Artenes opprinnelse»:
«It is not the strongest of the species that survives, not the most intelligent that survives. It is the one that is the most adaptable to change». 

Ingen kommentarer: