fredag 2. september 2016

Per Sandberg – et skrekkens eksempel!

Eksemplet er skremmende fordi han har fått plass som statsråd i sittende regjering.
Han har med andre ord politisk makt og påvirkningskraft.
Han er nestleder i Fremskrittspartiet med et partiprogram som tvinger gjennom en politikk forankret i en ideologi som fornekter vitenskapelige fakta, fornekter forskning og dokumentasjon.
Han er med andre ord dum. Og en dum person med makt må nødvendigvis fri til andre dumme for å kunne holde seg ved makta...

Jeg vil gjøre denne dumme mannen oppmerksom på at i-phonen han holder i handa, bilen han kjører og flyet han sitter i er et resultat av vitenskap og forskning. Det samme med medisinen han bruker og pc'en han skriver på.
Nå har det i mange år foregått en verdensomspennende forskning på planetens tilstand. Vi har i dag vitenskapelig dokumentasjon på menneskeskapte klimaendringer, på et dramatisk tap av naturmangfold med utryddelse av arter i et høyt tempo. Arter som har eksistert i millioner av år på denne planeten. 
Vi vet at årsaken til sosial uro, konflikter og krig skyldes store forskjeller mellom fattig og rik.
Si meg en ting, Per Sandberg, kjenner du ikke til dette? Følger du overhodet ikke med i timen?
Forstår du ikke at oljeøkonomien har ført til et vanvittig forbruk som krever to planeter? Merker du ikke engang ekstremværet som skyldes akselererende klimaendringer?

Enten er du virkelig uvitende og kan unnskyldes, eller så er du sjelden treg i oppfatningen. Mye tyder på det når du mener at Norge skal intensivere produksjonen av olje og gass og samtidig øke bruken av penger fra oljefondet for å stimulere til enda høyere forbruk.
Si meg leser du ikke engang advarslene fra regjeringas eget forskningsinstitutt, CICERO, som konkluderer med at utslippene av klimagasser må reduseres med nærmere 90 prosent innen 2050 dersom vi skal ha håp om å begrense oppvarmingen til 2 grader?
Det samme instituttet advarer om at verdenshavene står foran et totalt økologisk sammenbrudd grunnet overfiske, forurensning og forsøpling. Du som er fiskeriminister vet vel det?
Allikevel vil du femdoble antall oppdrettsanlegg fulle av kjemikalier, inkludert rødfargen på laksekjøttet. Du vil øke importen av kraftfôret soya fra Brasil som ofrer regnskogen til fordel for flere soyaplantasjer. At oppdrettslaksen er blitt vegetarianer bekymrer jo ikke deg som har bare en tanke i hodet; penger og profitt.
På toppen av det hele latterliggjør du og harselerer med unge mennesker som er redd for framtiden sin, være seg som medlemmer i politiske partier eller i organisasjoner for vern av økosystemer og klima. At du våger!

Per Sandberg, dersom du hadde vært elev i ungdomsskolen med dine fattige kunnskaper og fossile holdninger, er jeg redd du ville blitt et yndet mobbeoffer. 
Antagelig utsmykket med klengenavnet «Pappskalle».

Ingen kommentarer: