fredag 6. oktober 2017

Løgn og forbannet dikt!

Klimapolitikken utformes av den blåblå regjeringa, sammensatt av Høyre og Fr.P med støtte av Arbeiderpartiet. Venstre og Kr.F henger seg på så godt de kan. Denne politiske ledelsen har valgt to satsingsområder for å bekjempe utslipp av klimagasser. Den ene er satsing på elbiler og den andre på biodrivstoff.  

Er elbilen klimavennlig? 
En fersk rapport fra Svenska Miljöinstitutet gir oss svaret:
Det går med 20 fat olje = 3180 liter og rundt 200.000 liter vann for å produsere 1 stk. lettere personbil – uten batterier.
Produksjonen av batterier er svært energikrevende. Som et eksempel vil et Tesla batteri på 100 kWh avgi 15-20 tonn av klimagassen karbondioksid, CO2.
En Mercedes E 220d slipper ut 102 gram karbonoksid per kilometer, hvilket betyr at den kan kjøre mellom 15- og 19.000 mil før den når samme mengde CO2 utslipp som det et 100 kWh batteri avgir under produksjonen.

Ladingen av batteriene til en elbil krever ideelt sett en strøm som er produsert av ren fornybar energi. Men finnes den? Svaret er et brutalt NEI! 
Norge mikser strøm med det europeiske strømnettet. NVE har beregnet at 75 prosent av norsk strøm er produsert med fossilt brensel og atomkraftverk.
Privatbilismen øker for hvert år og regjeringa svarer med å bygge flere motorveier til plass for flere biler, samtidig som regjeringa påstår at elbilen er klimavennlig.
Med andre ord ren løgn!

Regjeringa vil øke innblanding av biodrivstoff i diesel og bensin med opp til 20 prosent i 2020. Arbeiderpartiet krever 40 prosent innen 2030. 
Biodrivstoff utvinnes av planter. Bioetanol framstilles av sukker og stivelse med planter som sukkerrør, mais, korn, poteter. Biodiesel framstilles av plantefett fra raps, soya, palmeolje. Biodrivstoff er med andre ord mat som brukes til å drive bilene våre i stedet for å mette den milliarden som lider av sult og underernæring. Når den rike delen av verden etterspør biodrivstoff øker prisene på matvarer, og de fattigste får enda mindre råd til mat. Det er kriminelt!

Men er produksjonen av biodrivstoff klimavennlig? Svaret er nei fordi vinninga går opp i spinninga. Stikkord er brenning og hugging av skog for plass til nye plantasjer, gjødsel og plantevernmidler, traktorer og lastebiler, raffinering, transport etc.
Bare i USA dyrkes nå 40 prosent av all mais, hvete og soyabønner til biodrivstoff på et areal som er like stort som Norge. Det er allikevel palmeoljen som er mest effektiv som biodrivstoff og som dermed gir størst profitt. Palmeplantasjene i Indonesia har allerede forvandlet regnskogen til en total økologisk katastrofe.

Enten er landets politiske ledelse mindre begavet og kan unnskyldes siden de er folkevalgt. Eller så er de noen løgnaktige kriminelle som fører folket bak lyset. De klamrer seg til et økonomisk system som krever vekst for enhver pris. Og prisen kjenner vi allerede i dag.

Ingen kommentarer: