fredag 14. oktober 2022

Vi heter «HOMO SAPIENS» = «Det kloke menneske»

Det er helt sant! 








Det er navnet på arten vår, den som nå nærmer seg 8 milliarder mennesker, og som har overtatt hele kloden. Men nå tyder mye på at «klokskapen» vår kan føre til et farvel, et farvel til sivilisasjonen og med et brudd i evolusjonen.

Det er to metoder som peker seg ut:

  1. Vi kan krige oss til selvutslettelse ved å ta i bruk nukleær energi, kjent som atombomber.

  2. Vi kan gjøre det mer gradvis ved å ødelegge våre egne livsbetingelser.

Den første metoden












er velprøvd og fungerer utmerket, det beviste USA da de slapp to atombomber over Japan. Den som falt over Hiroshima var liten og beskjeden, bare 13 kilotonn TNT, ikke rart den fikk kjælenavnet «Little boy». Men den var stor nok til å ta livet av 140.000 mennesker i løpet av ett sekund...

I dag besitter verden

mange tusen atombomber med en sprengkraft som varierer fra taktiske atombomber på noen tusen kilotonn TNT til de strategiske med flere megatonn TNT.
Under den kalde krigen etter andre verdenskrig, har atombomber blitt brukt som et politisk pressmiddel flere ganger av USA og daværende Sovjetunionen.

Nå er faren for bruk av atombomber blitt aktuell på nytt gjennom krigen på ukrainsk jord, mellom Russland sin kamp for landets suverenitet, og USA sitt mål om å utslette det samme landet, «knekke ryggen på Russland», som den amerikanske presidenten uttrykker det.

Den andre metoden




har det blitt advart mot i flere tiår med vitenskapelig dokumentasjon, med målinger og direkte observasjoner. 

Vi snakker om klimaendringer og nedbygging av jordas biologiske mangfold, også kalt økologiske sammenbrudd.

Den ferske rapporten fra WWF

«The Living Planet Report 2022» 

er en omfattende studie av trender i det globale biologiske mangfoldet. Rapporten viser en gjennomsnittlig nedgang på 69 prosent i artenes populasjoner siden 1970.
Rapporten viser også at de overvåkede bestandene av ville dyr i Latin-Amerika og Karibia er i snitt redusert med hele 94 prosent mellom 1970 og 2018.

Vi legger øde og fortrenger

enormt store landarealer, sammen med havets ressurser som er kritisk utryddelsestruet. Vi blir med andre ord stadig fattigere i tråd med nedbyggingen av jordas økosystemer.
Og det er ikke noe som hører fremtiden til, vi står midt opp i det her og nå.
Så Homo Sapiens er tydeligvis ikke mere klok enn at vi sager av den greina vi sitter på!

















https://caitlinjohnstone.com/2022/10/11/evolving-big-brains-only-to-go-extinct-from-stupidity-notes-from-the-edge-of-the-narrative-matrix/
https://www.worldwildlife.org/
https://livingplanet.panda.org/en-US/
https://www.wwf.no/


Ingen kommentarer: