lørdag 5. november 2011

HABAKUK, 2:16... drikk også du og vis din forhud frem!

Nei, nei, det har ingenting med pornografi å gjøre! Det er et gudsord gjennom profeten Habakuk som spotter hedningene, de vantro. Israelerne var jo ofte i krig med de andre stammefolkene som hadde guder helt underlegne Israels Gud, Herren himself.
Profeten Jeremias vil også bidra med sitt gudsord: Så sier Herren, hærskarenes Gud, Israels Gud: Drikk og bli drukne og spy og fall og reis dere ikke mere! (Jer. 25:27).
Ikke rart de kristne korsfarere og hærførere slaktet folk for fote med god samvittighet og erobret deres land, over store deler av verden. De tok Gud på Ordet, helt fundamentalt. Heldigvis har den verdslige humanisme beseiret den religiøse, kristne fanatisme, slik at vi i dag kan leve uten frykt for arvesynd og evig pine i helvete.

Men det gjelder ikke alle, og ihvertfall ikke innenfor Islam. Der er det fortsatt store grupper som direkte underlegger seg Herrens befalinger, det vil si Allahs vilje, insha'Allah.
Og siden Koranen ble forfattet på 600 tallet etter vår kristne tidsregning, er det lov å mistenke profeten Muhammed for å ha brukt Bibelen som lærebok, eller i det minste å ha smugtittet litt...

Fundamentalismen er kanskje enda sterkere forankret i Islam enn i Kristendommen. Hvilket skyldes Islams betydelige vektlegging på enheten mellom det verdslige og det åndelige. Det jordiske livet er ikke adskilt fra det sjelelige. Det jordiske livet skal leves religiøst, og politikken blir naturlig nok islamisert.
Fundamentalt sett er det lett å finne inspirasjon og støtte til terror og drap. Særlig hvis den troende er ute etter å straffe de vantro. Herren viser vei:
- For Herrens vrede er over alle hedningefolkene, og hans harme over all deres hær; han slår dem med bann, overgir dem til å slaktes ned. Og de som blir drept, skal slenges bort, og stanken av deres døde kropper skal stige opp, og fjellene skal flyte av deres blod. (Jes. 34:2-3).
- Så sier Herren, Allhærs Gud, Israels Gud: Og jeg vil la dem ete sine sønners og døtres kjøtt, og de skal ete hverandres kjøtt, under den trengsel og angst som deres fiender og de som står dem efter livet, fører over dem. (Jer. 19:3-9).

I følge Koranen skal kvinne og mann være like verdig. Det er imidlertid ikke det samme som at mann og kvinne skal være like stilt... 
Dessuten: Mannen ble ikke skapt for kvinnens skyld, men kvinnen for mannens. Paulus (1. Kor. 11:9).
Derfor: Kvinnen skal tie stille og høre etter, og holde seg på sin plass i all beskjedenhet. Jeg tillater ikke kvinnen å undervise, eller utøve noen myndighet over mannen, hun skal forholde seg rolig... (1. Tim. 2:11:14).
Jeg ville bare nevne dette helt til slutt, dersom det skulle oppstå noen tvil rundt om i de tusen hjem..:), og samtidig understreke at alle sitater er hentet fra vår hellige bok, Bibelen.

Ingen kommentarer: