onsdag 4. april 2012

Kan det være sant?

Kan det være sant, spurte jeg meg sjøl da jeg satt i flyet og leste krimforfatter Jan Guillon.  Jeg sjekket i leksikon for sikkerhets skyld og fant følgende:
1905: Dr. Alfred Ploetz grunnla Det tyske selskap for rasehygiene.
1906: Farmasøyt Jon Alfred Hansen Mjøen, inspirert av Dr. Ploetz, grunnla Vinderen Biologiske Laboratorium ved Universitetet i Oslo. Han formulerte det «Norske Program for rasehygiene» som åpnet for tvangssterilisering av psykisk utviklingshemmede (åndssvake), de med lidelser som sinnssykdom, alkoholisme, kronisk fattigdom, av forbrytere og omstreifere. Folkegrupper som samer, kvener, sigøynere og tatere var selvskrevne til tvangssterilisering og kastrering. Systematisk måling av hodets størrelse skulle bevise at de var mennesker av lavere rang, og derfor...
1922: Institutt for rasebiologi ble opprettet i universitetsbyen Uppsala.
Sjefen het Herman Lundborg. Det svenske steriliseringsprogrammet ble forfattet og satt ut i livet.
1927: Kaiser Wilhelm Institut for rasehygiene ble opprettet i Berlin. Instituttet leverte de vitenskapelige bevis på at særlig jøder var Untermenschen og legitimerte utryddelse. Noen år senere ble seks millioner undermennesker gasset ihjel.
1933: Det fascistiske partiet Nasjonal Samling ble stiftet med Vidkun Quisling som «fører». 
1934: Stortinget vedtar den norske steriliseringsloven.
1934-1969: 400 unge nordmenn blir kastrert. Ni av ti var menn som fikk testiklene fjernet. Kvinnene fikk eggstokkene operert bort. Overgrepene ble foretatt på sinnslidende, homofile og epileptikere. Langt flere, et ukjent antall, ble i samme periode «bare» sterilisert.
1940: 9. april blir Norge og Danmark okkupert. 2100 jøder bodde da i   Norge.
1942: Jødeparagrafen blir gjeninnført i grunnloven. All eiendom tilhørende jøder ble beslaglagt, inkludert deres boliger
På tur til gasskammeret
1940-1943: Mange av de jødene som klarte å flykte til det nazifiserte Sverige ble tvangsreturnert av det svenske politi. Det norske quislingpolitiet sørget for å få dem sendt til tyske fangeleirer for avliving. 771 norske jøder ble gasset ihjel, hele familier ble utryddet fra den yngste jenta på 4 måneder til bestefar på 81 år. Bare 27 personer overlevde den norske og tyske rasehygiene!
Herregud! Hvor var den Den Norske Statskirke? Har det stått noe om dette i skolens lærebøker i historie?
 
Venter på kremering.
Takket være en krimforfatter skulle jeg bli kjent med den mørke delen av vår historie, og mer kommer! 

Nå er jeg skamfull og forbanna!