fredag 24. april 2020

Gud er snill, Allah er slem - eller?


Religion er et interessant fenomen, og jeg havner ofte i diskusjon med «misjonærer» som prøver å omvende hedningen. Et artig tema er sammenligningen mellom Islam og Kristendom. De kristne betrakter jo Islam som mindreverdig i religiøs betydning. 
Ikke rart «den troende» blir provosert når hedningen påstår at Gud og Allah er en og samme gud, begge som en kopi av jødenes Jahve
Dette tyranniske, sadistiske trekløveret med et utall krigsforbrytelser er beskrevet i Bibelen, i Toraen og i Koranen. Derfor laget jeg en liten quiz:

Hvilken bok er disse guds befalinger hentet fra, Bibelen eller Koranen?
1) Hvis dine nærmeste ikke deler din religion, skal du slå dem ihjel. ... Du skal steine ham ihjel, fordi han prøvde å lokke deg bort fra Herren din Gud...
2) Så når de hellige måneder er gått bort, så drep og bekjemp de vantro hvor enn du finner dem...
3) Men hvis beskyldningen er sann, hvis det ikke finnes tegn på at piken var jomfru, da skal de føre henne ut foran døren til farens hus, og mennene i byen skal steine henne i hjel.
4) Hvis noen av deres kvinner begår usømmelighet (hor), skal dere kreve fire vitner mot dem. Hvis de avgir vitnesbyrd, så hold dem i husarrest til døden henter dem.
5) Når en mann bestiger en annen mann, rister Guds trone.
6) Når en mann har omgang med en annen mann..., har de begge gjort en avskyelig gjerning. De skal dø, det hviler blodskyld på dem.

Svar: 
1) Bibelen, 5. Mos. 13: 6-11 / 2) Koranen 9:5 / 3) Bibelen, 5. Mos. 22:13-21 / 4) Koranen 4:16 / 5) Koranen 26:165 / 6) Bibelen, 3. Mos. 20:13.

Og for dere som fortsatt har nervene under kontroll:
7) Tro ikke at jeg er kommet for å bringe fred på jorden. Jeg er ikke kommet for å bringe fred, men sverd.
8) Så sier Herren, hærskarenes Gud, Israels Gud: Drikk og bli drukne og spy og fall og reis dere ikke mere!
9) Bekjemp de vantro inntil det ikke lenger finnes vantro...
10) For Herrens vrede er over alle hedningefolkene, og hans harme over all deres hær, han slår dem med bann, overgir dem til å slaktes ned. Og de som blir drept skal slenges bort, og stanken av deres døde kropper skal stige opp, og fjellene skal flyte av deres blod. 
11) Jeg vil terrorisere de vantro. Halshugg dem og kapp av deres fingre og tær. 
12) ... og jeg vil la dem ete sine sønners og døtres kjøtt, og de skal ete hverandres kjøtt, under den trengsel og angst som deres fiender og de som står dem efter livet, fører over dem. 

Svar:
7) Bibelen NT, Matt. 10:34 / 8) Bibelen, Jer. 25:27 / 9) Koranen 8:39 / 10) Bibelen, Jes. 34: 2-3 / 11) Koranen 8:12 / 
12) Bibelen, Jer. 19:3-9.

Fikk du mange rette? Og hva er vitsen? 
Vitsen er å vise at troen er selektiv, den velger bort den kunnskapen som ikke passer inn i den religiøse forestilling. Derfor benekter de kristne beskrivelsen av Gud/Jahve/Allah sammen med all annen kunnskap som kan rokke ved deres religiøse trosgrunnlag. 

Det fører selvsagt til handlingslammelse. 
Det er jo ikke kjerka og de hundre menigheter som viser størst bekymring for planetens natur, økologi og klima. 
Skaperverket er noe de overlater til sin allmektige Gud, så de sjøl slipper å bry seg. 

Slik fungerer religionen som opium for folket!

Ingen kommentarer: