fredag 1. mai 2020

KAPITALENS nyttige IDIOTER!



Hvem kan utsmykkes med tittelen idiot
Jo, enhver som streber etter en stadig større berikelse på bekostning av et ødelagt livsgrunnlag, det som vedkommende er avhengig av for å holde seg i live. 
I psykiatrien kalles en slik adferd for Selvskading.
Gjelder det våre politikere også? Ja, i første rekke gjelder det dem, de som styrer landet på vegne av oss, stortingsrepresentanter og regjeringsmedlemmer. De som bruker budsjetter, kroner og øre, som styringsverktøy. De som babler i vei om miljø og klima med uforståelig tungetale, ofte fremført med to tunger...

De som tror at el-bilens batterier, vindturbiner, solcellepaneler – og avansert våpenteknologi kan kjøpes i butikken som om de faller ferdig produsert ned fra himmelen. Derfor forstummer idiotene når spørsmålet blir stilt;

Hvor mye energi går med til de enorme gruvene der ressursknappe mineraler og sjeldne jordarter utvinnes? Hvor mye energi går med til transporten av råvarene? Hvor mye energi går med til foredling, produksjon, transport og montering? Hvor mye energi går med til vedlikehold og fornyelse av et vindkraftverk med maks 20 års levetid for turbinene? De som blir til søppel? I Tyskland byttes det ut for tiden 7000 turbiner som har gjort Energiewende til et mareritt! (ref. der Spiegel). 
Hvor store miljøpåkjenninger er vi villige til å påføre planeten vår?

Vi vet at regnskogen er helt nødvendig for å opprettholde livet på jorda vår. Allikevel fjerner vi mennesker hvert år et areal som tilsvarer Danmark, takket være en stadig økende etterspørsel for soya og palmeolje. De store globale selskapene hugger og brenner regnskogen som erstattes av plantasjer. 

Norge er i forhold til folketallet en av verdens største bidragsytere med 75 prosent soya i fôret til oppdrettslaksen. 
Idiotene i regjeringsbygget tilstreber 40 prosent innblandet palmeolje i drivstoffet til bilene våre! Det vil nemlig glede importørene og profitørene, fortsatt med statlige subsidier.

Regjeringa tilbyr fjordene våre omtrent gratis til evig tid, hvilket gir laksemilliardærene enorme profitter i størrelsen hundrevis av milliarder kroner hvert år. Børsnoterte multinasjonale selskaper eier og kontrollerer det meste av oppdrettsnæringen her i landet. Derfor går det meste av profitten til utlandet.

Regjeringa har innført et kvotesystem som favoriserer de med størst kapital og de med de største båtene. Industrifisken er så godt som utryddet og matfisken er overfisket. Denne ordningen tapper kysten for lokal fiskeflåte som igjen fører til fraflytting. Dette som et ledd i idiotenes sentraliseringspolitikk fordi den er lønnsom! Lønnsom i kroner og øre!

Sånn kan vi blottlegge politikken til landets tragiske ledelse på område etter område. Men de har vel ikke noe valg siden de er underlagt et økonomisk system som er dømt til å vokse eller dø. 

Derfor blir idiotenes oppgave å tilrettelegge for stadig flere profitable investeringer, som for eksempel å etablere en vindkraftindustri. 
Idiotene må sørge for et stadig økende forbruk, et stadig økende BNP, en stadig større akkumulert kapital. Idiotene må sørge for at de rike blir enda rikere! Derfor skrives det nå et nytt kapittel i historieboka med tittelen Kapitalens nyttige idioter!

Ingen kommentarer: