mandag 4. januar 2021

LOCKDOWN dreper langt flere enn VIRUSET!

Det er konklusjonen i rapporten «A World in Disorder» som er forfattet av GPMB med Gro Harlem Brundtland som leder, tidligere norsk statsminister. GPMB – Global Preparedness Monitoring Board – er et underbruk av Verdens Helseorganisasjon, WHO, og Verdensbanken.

«lockdown og de umiddelbare og langsiktige følgene av lockdown vil drepe svært mange flere enn det viruset vil gjøre, og denne politikken har skadet verdensøkonomien og livsvilkårene til hundrevis av millioner mennesker slik ingen annen krise i verden noen gang har gjort».

Verdensbanken anslår at ytterligere 150 millioner mennesker vil bli kastet ut i ekstrem fattigdom som nå nærmer seg en milliard! I løpet av denne dagen vil rundt 17.000 mennesker sulte ihjel (ref. https://www.worldometers.info/).


Men har alle tapt på corona lockdown? Da får vi spørre Bloombergs milliardærindeks som svarer:
Totalt økte formuen til de rikeste av de rike i verden med 1.800 milliarder dollar, tilsvarende 15.500 milliarder kroner i løpet av fjoråret. Verdistigningen til verdens 500 rikeste var på 31 prosent som gir en samlet formue på 7.600 dollar ≈ 70.000 milliarder kroner, sju ganger mer enn det norske Oljefondet.

Lockdown har ført til at andre sykdommer enn covid19 har blitt fortrengt, slike som tuberkulose, malaria og HIV. 
Stengte skoler har rammet 1,6 milliarder barn med påførte skadevirkninger som vil følge dem livet ut.

Lockdown fører til stengte virksomheter, et hopetall med konkurser og hele næringer som blir nedlagt. 
Selvsagt fører det til massearbeidsløshet for millioner av mennesker med de påkjenninger det innebærer. 
Sjølmord er for stadig flere den eneste utveien, viser det seg. 
Lockdown med sine grenserestriksjoner og stengninger har redusert jordbruksproduksjonen og forårsaket stor usikkerhet i tilførsel av mat over hele verden.

Til tross for at GPMB/WHO/Verdensbanken er de ledende globale autoriteter på området, fortsetter politikerne å iverksette det ene mer drastiske lockdown etter det andre?
Hvorfor?

Det er jo tiltakene mot viruset som dreper flest mennesker. Det er de politiske vedtak som fører til sykdom, underernæring og død for langt flere millioner mennesker enn hva corona viruset har ansvaret for. 
Forstå det den som kan!

Ingen kommentarer: