onsdag 24. august 2022

FN-sjef António Guterres anbefaler KJERNEKRAFTVERK – av hensyn til KLIMA og MILJØ

 Vi vet:

at det blir bare verre for hvert år! Antall hetebølger øker med stadig høyere temperatur. Antall oversvømmelser øker med stadig høyere vannstand. Antall tørkeperioder øker med stadig større arealer. Antall branner øker med stadig kraftigere ødeleggelser.

Kjernekraftverk

Vesten starter nå opp samtlige kullkraftverk for å bøte på energikrisa, men det er jo det samme som «ris til egen bak»! Utslippene av klimagasser vil nå nye høyder!  Samtidig melder FN i ny rapport at kjernekraft kommer suverent best ut i forhold til økosystemer, ingen utslipp av klimagasser, den laveste arealbruken og de laveste utslippene av næringssalter.










Russland går foran

Russland er nå verdensledende i kjernekraftindustri med over hundre bestillinger fra hele verden.  Russland har sjøl 38 store kjernekraftverk, der tre til er under bygging. Andelen kjernekraft av hele Russlands kraftproduksjon ventes å øke til 30 prosent i 2030 og til 50 prosent i 2050, som betyr en kraftig reduksjon av klimagasser til atmosfæren.


Trygghet

Når det gjelder ulykker, er gamle kjernekraftverk like trygge som vindkraft, mens dagens moderne kraftverk er tryggere enn noen annen energikilde.  
Kjernefysiker Sunniva Rose:

«Hvilken risiko? 
Det er ikke farlig. Jeg synes det er så rart at folk trekker opp risikobildet. Selv hvis du inkluderer ulykkene innenfor kjernekraft finnes det ingen tryggere energiform»


https://e24.no/olje-og-energi/i/L5qeOJ/strid-om-kjernekraft-i-norge-finnes-ingen-tryggere-energiform
https://snl.no/Kjernekraft_i_Russland
https://www.aftenposten.no/meninger/kronikk/i/G3zqm9/kjernekraft-og-naturvern-passer-som-haand-i-hanske?fbclid=IwAR0vaZ3pDKGDZV9hqcqljj6OKRjXvg6cuewpfYa7a2UnVfA8BVgnihcK4Nc


Ingen kommentarer: